Verzeker uw bedrijf tegen aansprakelijkheid

✓ Schade aan spullen
✓ Schade aan personen
✓ Speciaal voor zzp

Waarom heb je als zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als zzp’er kun je eigenlijk niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering. Die verzekering beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander. Of wanneer iemand door jouw werk letsel oploopt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt dan de kosten die het gevolg zijn van de schade.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp’ers

Waarschijnlijk heb je privé een aansprakelijkheidsverzekering. Maar die dekt alleen schade die jij – of je gezinsleden of huisdieren – in de privésfeer veroorzaakt. Je bent daarmee niet verzekerd voor schade die je als zzp’er kan veroorzaken. Voor die kosten draai jij zelf op. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering voor iedere zzp’er onmisbaar.

Wat vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers?

De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor:

 • verwonding van personen
 • schade aan andermans spullen
 • schade door een gebrek in een product
 • gevolgschade
 • milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Ook vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor zzp’ers?

Voor zzp’ers is een aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht. Maar je wilt het risico niet lopen. Want een schadeclaim bedreigt al snel je bedrijfsbestaan. Bovendien verlangen klanten, opdrachtgevers of banken steeds vaker dat je als zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Sommige brancheorganisaties kunnen dat ook van je vragen.

Welke aansprakelijkheidsverzekering heb je nodig?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan personen of spullen. De verzekering dekt geen financiële schade door een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Dit soort aansprakelijkheid speelt vooral bij freelancers, vrije beroepen en advieskantoren. Om je te beschermen tegen schade door beroepsfouten heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, architecten, accountants, advocaten en notarissen. Ook zijn er beroeps- en bedrijfsorganisaties die een aansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen.

Wat zijn de kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers?

Allianz heeft voor elke zzp’er een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wat kost zoiets? De premie hangt sterk samen met je beroep. Dat is goed te verklaren. Want een zzp’er in de bouw loopt meer risico’s dan een zelfstandige die vanuit huis werkt. En dat zie je terug in de premie. De hoogte daarvan hangt ook af van het verzekerd bedrag: het bedrag dat Allianz maximaal vergoedt.

Wat kost de Aansprakelijkheidsverzekering voor een zzp'er?

Welk bedrag wilt u verzekeren? Help

Het verzekerd bedrag is het bedrag per aanspraak. Dit bedrag stemt u af op uw situatie.

U betaalt per maand

Incl. 21% assurantiebelasting, afhankelijk van een adviseur

teswt Verder

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers online afsluiten

Wilt u als zzp’er zelf een aansprakelijkheids­verzekering online afsluiten? Dat kan bij Allianz in 6 eenvoudige stappen.

 1. Beroep en postcode opgeven
  Om een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers af te sluiten, hebben wij allereerst uw beroep en postcode nodig. Als u brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoert, kunt u dat ook hier aangeven. Die zorgen namelijk voor een hogere premie.
 2. Keuze verzekerd bedrag
  Kies welk bedrag u wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie.
 3. Beantwoorden aanvullende vragen
  Als u online een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan vragen we u ook om enkele vragen te beantwoorden zodat wij uw risico’s kunnen inschatten. Zo vragen we bijvoorbeeld of u werk uitbesteedt.
 4. Keuze adviseur
  Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij u persoonlijk advies geven over wat het beste bij u past. Zij zullen uw aanvraag beoordelen.
 5. Keuze offerte-aanvraag
  Als u er zeker van bent dat u de aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers wilt afsluiten dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door u geselecteerde adviseur.
 6. Adviseur neemt contact met u op
  Tot slot neemt de adviseur contact met u op om de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers definitief af te sluiten.