Bedrijf overnemen

Als u net bent begonnen met uw bedrijf, denkt u er waarschijnlijk nog niet over na: bedrijfsovername. Toch krijgt bijna elke ondernemer ermee te maken. Omdat u uw bedrijf wilt uitbreiden en een ander bedrijf wilt overnemen. Of omdat u toe bent aan een andere uitdaging of fase. En daarom uw bedrijf wilt verkopen. Vaak verloopt een bedrijfsovername soepel. Zeker als het bedrijf overgaat op kinderen. Of als u er al eerder voor heeft gekozen om meerdere aandeelhouders te hebben. Maar soms komt er meer bij kijken. Bedenk daarom op tijd wat u wilt.
Allianz heeft verschillende verzekeringspakketten voor zzp’ers en mkb’ers met een bedrijfspand. Bent u zzp’er? Dan kunt u direct  een pakket samenstellen, een premie berekenen en een offerte aanvragen. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.
Het uitbreiden van uw bedrijf betekent vaak dat u op zoek gaat naar een bedrijfspand. En dan zijn er meestal twee mogelijkheden: u gaat kopen of u gaat huren. Een keuze maken tussen het kopen en huren van een bedrijfspand is niet eenvoudig. En bij sommige bedrijfspanden heeft u zelf de keuze tussen kopen en huren. Maar soms is alleen een van beide mogelijk. Ook bij een gehuurd pand wijzigt u vaak grote dingen. Vergeet dan niet dat de gebouwenverzekering van de verhuurder dat vaak niet dekt.
Neemt u naast het bedrijf ook personeel over? Dan bent u als werkgever ook verantwoordelijk voor uw werknemers. U moet bijvoorbeeld zorgen voor een goede werkplek. En heeft u al nagedacht over het vervoer van uw personeel? Gaan ze met de eigen auto op pad of heeft u vervoer geregeld? Het kan ook gebeuren dat uw werknemers schade veroorzaken bij een klant. Vaak zult u daarvoor aansprakelijk zijn. Vergeet daarom niet in uw aansprakelijkheids­verzekering te controleren of dat verzekerd is.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.