Wintersportverzekeringen: wat heb je nodig?

Binnenkort op skivakantie? Met de juiste wintersportverzekeringen kun je met een gerust hart de berg af. Een reisverzekering met wintersportdekking is geen overbodige luxe. Maar ook een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) kan nuttig zijn als je ondernemer bent.
Skiën is leuk, maar de kans bestaat altijd dat je ongelukkig terechtkomt. En je zorgverzekering vergoedt niet altijd de medische kosten die daarbij komen kijken. Denk aan een reddingsactie van de piste of de kosten van vervoer, zoals een gipsvlucht. Bovendien gelden er in het buitenland vaak hogere tarieven. In Oostenrijk en Zwitserland kun je bijvoorbeeld in ziekenhuizen terechtkomen die duurder zijn dan in Nederland. Daarom kun je naast je zorgverzekering het beste ook een reisverzekering afsluiten. En een AOV kan ook van pas komen.
Wil je zeker weten dat je de zorgkosten vergoed krijgt? Kies dan een reisverzekering met dekking van de geneeskundige kosten én een wintersportdekking. Word je ziek of krijg je een ongeval? En kun je geen gebruik meer maken van kostbare zaken als ski’s, ski-uitrusting, skipassen en skilessen? Met een winterdekking krijg je die kosten ook vergoed. Ook als je je ski’s beschadigt. Overigens geldt deze winterdekking niet voor gevaarlijke sporten zoals ijshockey, skipringen en heliskiën.
De kans op een ongelukje is er altijd tijdens de wintersportvakantie. Hopelijk blijft het bij een paar blauwe plekken. Lees bijvoorbeeld  deze tips voor veilig wintersporten. Maar stel dat je wat ongelukkiger terechtkomt en een zware hersenschudding oploopt. Of dat je op de terugweg van wintersport wordt aangereden en gewond raakt. Dat is nooit leuk, maar als ondernemer extra vervelend: je kunt niet werken als je terugkomt van de wintersport en hebt daardoor geen inkomen. Dat kan een probleem worden als je langere tijd uitgeschakeld bent. Voor die gevallen is een arbeidsongeschiktheids­verzekering handig. Lees hier meer over het hoe en waarom van een AOV.