Onze AOV met nog meer pluspunten

Je bent eruit: je wilt een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV). Maar ja, welke kies je dan? Welke AOV biedt jou de zekerheid die je zoekt? Waar moet je nou op letten? En wat zijn de leuke extraatjes? Een greep uit de polisvoorwaarden van Allianz.
Kies je voor een verzekering op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid? Dan krijg je een uitkering als je door ziekte of een ongeval je beroep niet meer kunt uitoefenen. Tot voor kort konden we dan van je vragen om binnen je bedrijf met taken te schuiven. Maar dat is niet zo simpel. En voor jou als ondernemer niet altijd wenselijk. Daarom hebben we die voorwaarde geschrapt. Zuivere beroepsarbeidsongeschiktheid heet dat.
Je zaak loopt goed, de opdrachten stromen binnen. En toch lig je wakker. Misschien omdat het privé niet helemaal naar wens is of omdat je even geen inspiratie hebt. Wakker liggen is nooit goed, dus doe er iets mee. Het is dan mooi als je een AOV bij Allianz hebt. Wij helpen je om te voorkomen dat je uitvalt. En als die begeleiding geld kost, dan nemen wij die kosten (deels) voor onze rekening als de kans op uitval kleiner wordt. We vergoeden geen medische kosten of kosten die onder een andere verzekering vallen.

Stel dat je toch arbeidsongeschikt wordt. Wij stellen dan vast voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Dat percentage is belangrijk omdat het ook je uitkering bepaalt. Logisch dus dat er weleens onenigheid is over dit percentage.

Ben je het niet eens met ons oordeel? Dan proberen we er eerst samen uit te komen. Lukt dat niet? Dan kan je een second opinion aanvragen. Je kunt dan zelf de deskundige of arts uitkiezen. Zijn we het eens met die keuze? En is de uitkomst van de second opinion in jouw voordeel? Dan accepteren wij die uitkomst. Is de uitkomst van de second opinion in je nadeel? Dan houden wij ons aan het oorspronkelijke percentage arbeidsongeschiktheid. Je krijgt dus altijd de gunstigste uitkomst!

Op je 65ste met pensioen gaan is iets van vorige generaties. De pensioenleeftijd schuift steeds verder op. En dus moeten we met z’n allen langer werken voordat de AOW uitbetaalt. Maar houdt jouw AOV daar wel rekening mee? Het is goed om te weten tot wanneer je verzekering uitbetaalt als je arbeidsongeschikt bent. Want wat doe je als je uitkering stopt op je 65e? Twee jaar overbruggen is best lang. Dus zoek een verzekering die aansluit bij jouw verwachtingen. Wil je eerder stoppen met werken? Neem dan een lagere eindleeftijd. Goed om te weten dat je bij Allianz voor bijna alle beroepen gewoon tot 67 jaar kunt verzekeren. Alleen voor een paar fysiek zware beroepen ligt die leeftijd lager.
OK, je bent overtuigd van de voordelen van een AOV bij Allianz. Je kiest ervoor. Dan houden we je niet aan lange contracten. Je kan bij ons de verzekering altijd opzeggen. Zelfs in het eerste jaar al. Je hebt wel een opzegtermijn van een maand. Heel gunstig als je net met je bedrijf start en nergens aan vast wil zitten!
Meer weten over de pluspunten van onze AOV’s? Bel je adviseur of ga naar het AOV-overzicht. Direct een premie berekenen? Dat kan ook.