Ondernemers kiezen hun eigen veilige route

Als ondernemer ben je blij dat de economie aantrekt. Maar met elk procent economische groei stijgt ook het aantal auto’s op de toch al drukke Nederlandse wegen. Met als gevolg ook meer verkeersongevallen. De teller staat al op 26.000 ongevallen per jaar. Maar er zijn ook wegen waar de ongevallencijfers dalen. Hoe weet je nu welke wegen het veiligst zijn?
Op elke weg schuilt gevaar en zijn er risico’s. 100%-veilige wegen bestaan niet. Maar de ene weg is veiliger dan de andere. En het ene tijdstip is de kans op een ongeval groter dan het andere tijdstip. Je kunt dus het risico op een ongeval verkleinen door een veiliger route te kiezen of door op een ander moment de weg op te gaan. Daarbij helpt de tool www.veiligeroute.nl.
Op veiligeroute.nl zie je precies welke wegen veilig of juist risicovol zijn. Zo kun je de veiligste route uitstippelen om je bestemming te bereiken. Met de filters stem je de tool af op jouw situatie. Bijvoorbeeld of je met de auto of de fiets gaat. Of je wel of niet in de spitsuren rijdt. Je ziet dan precies – tot op straatniveau – hoeveel ongevallen er gebeuren. En eventueel kun je een veiliger route kiezen.

Met de tool veiligeroute.nl wil Allianz bijdragen aan de verkeersveiligheid. Handig voor jou als ondernemer en voor je medewerkers die dagelijks de weg op moeten. Er zijn meer dingen die je kunt doen om veilig op je bestemming aan te komen.

 1. Laat je niet opjagen door een bumperkleven
  Geef deze bestuurder de ruimte of laat hem passeren. Waarschijnlijk komt hij slechts 1 minuut eerder aan op bestemming, maar misschien wel helemaal niet.
 2. Controleer je banden
  Met een te lage bandenspanning verlies je grip op het wegdek. Gevolgen? Een langere remweg en meer kans op slipgevaar.
 3. Stel je auto af op jouw persoon
  De auto moet goed aanvoelen en je moet comfortabel kunnen rijden. Dus stel je spiegels af en verstel eventueel je bestuurdersstoel.
 4. Geen smartphone en social media tijdens het rijden
  Gebruik van je telefoon tijdens het rijden is levensgevaarlijk. Niet doen.
 5. Stel de navigatie vooraf in
  Ook het instellen van je navigatie leidt je af van het verkeer. Stel je bestemming in voordat je gaat rijden.
 6. Houd rekening met het weer
  Vooral in de herfst en winter kunnen de weersomstandigheden het autorijden lastig maken. Bereid je daarop voor. Denk aan de winterbanden en de accu.
 7. Rijd met je lampen aan
  Je wilt niet alleen goed zien, je wilt ook goed gezien worden.

Met deze tips kun je veilig de weg op gaan.