Met een goede conditie blijf je energiek ondernemen

Als ondernemer of zzp’er ben jij je bedrijf. Jouw fitheid en fysieke conditie vormen de basis voor een gezonde onderneming. Het draait om vitaliteit en weerbaarheid. Van jou en je onderneming. Daarom werk je aan duurzame inzetbaarheid. 
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit betekent dat je niet alleen goed moet zorgen voor je geest, maar ook voor je lichaam. Want als jij je gezond en fit voelt, dan kun je veel meer aan en ben je beter bestand tegen stress en spanningen. Je lichaam wordt dan ook wel gezien als ‘tempel’ van je geest. Het gaat om de balans. Tussen lichaam en geest. En tussen werk en privé. Als je dat evenwicht vindt, blijf je vitaal en energiek ondernemen. 
Lichamelijke gezondheid vormt – samen met mentale gezondheid – de basis van je duurzame inzetbaarheid. Dat wil zeggen dat je op een gezonde manier kunt blijven werken en ondernemen, je leven lang. Dat je fysiek én mentaal fit bent. Je denkt dan misschien aan regelmatig sporten en bewegen. Of aan gezonde voeding (lees onze praktische tips!). Dat zijn zeker zaken die helpen bij duurzame inzetbaarheid. Maar denk ook eens aan je werkruimte. Want ook je fysieke omgeving kan bijdragen aan je fitheid. Dus zorg voor een gezonde omgeving met planten, voor ergonomische meubels, voor een goede werkhouding, voor frisse lucht en voor voldoende daglicht. 

Allianz helpt je mentaal en fysiek gezond te blijven, zodat je voluit kunt ondernemen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Allianz kun je gratis ondersteuning krijgen bij duurzame inzetbaarheid. Hoe? Samen met de counselors, coaches en psychologen van MentaVitalis

Nog geen AOV? Bereken hier jouw premie.

De ondersteuning door MentaVitalis betekent concreet dat je altijd toegang hebt tot een coach, telefonisch en online. Of face-to-face als het wenselijk is. Met de 24-uurs service kun je dus altijd bij een specialist terecht als je psychosociale vragen of problemen hebt. Dat geldt voor jou als ondernemer, maar ook voor je partner en andere gezinsleden. We bieden hiermee een extra instrument voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Zodat jij als ondernemer duurzaam inzetbaar bent en blijft.

1. Ga naar buiten

Als je kantoorwerk hebt, zit je de hele dag binnen. Dat vreet energie. Loop daarom regelmatig naar buiten. Wat zonlicht, wind of regen doet wonderen.

2. Beweeg

De hele dag zitten is slecht voor je lichaam. Ga regelmatig staan of lopen. Blijf bewegen. En neem de trap.

3. Slaap voldoende

Met voldoende slaap laad jij je accu weer op. Heb je te weinig nachtrust gehad? Neem dan een powernap of middagdutje.