Huisje, boompje, beestje, AOV’tje?

Sommige dingen overkomen je. Voor andere ben je al maanden aan het plannen. Of zelfs in blije verwachting. Maar hoe leuk hoogtepunten als een bruiloft, zwangerschap of verhuizing ook zijn, ze kunnen je ook een hoop kopzorgen geven. Heb je alles geregeld? Moet je naast de gebruikelijke zaken nog aan andere dingen denken? En wat als je ineens een paar van deze ingrijpende gebeurtenissen achter elkaar voor je kiezen krijgt? Dan is de kans dat je door stress arbeidsongeschikt wordt ineens veel groter. Dus vergeet in ieder geval niet iets te regelen voor als je arbeidsongeschikt raakt.

De datum staat vast en je outfit is gekozen. De getuigen weten wat je van hen verwacht en de locatie is prachtig. Je hebt nagedacht over gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden. Vaak woon je al samen, en deel je de woonlasten. Alles is geregeld, zou je misschien denken.

Maar heb je ook nagedacht over dubbele verzekeringen en abonnementen? En heb je een plan B als een van jullie het inkomen verliest, bijvoorbeeld door ziekte? Absoluut geen leuk onderwerp om over na te denken als je de mooiste dag van je leven gaat beleven. Maar arbeidsongeschiktheid heeft grote impact op jou en je naasten.

Stel je voor: jullie werken allebei fulltime. Je bent zzp’er en verdient € 50.000,- per jaar. En je partner verdient ongeveer hetzelfde. Je hebt toch je leven ingericht op jullie gezamenlijke inkomen. Plotseling word je arbeidsongeschikt. Voor een zzp’er betekent geen werk: geen inkomen. Terwijl al je kosten hetzelfde blijven. Alles moet nu van één salaris worden betaald. Met een spaarpotje vang je het nog wel een tijdje op, maar hoe lang kan dat? Gelukkig kun je zulke financiële problemen voorkomen. Bijvoorbeeld met een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV). Dus regel het. Heb je nog geen AOV? Bereken hier jouw premie.

Natuurlijk denk je bij gezinsuitbreiding niet meteen aan stress. Je zit op een roze (of lichtblauwe) wolk. Maar heb je wel eens nagedacht over de kosten? Het Nibud rekent je precies voor wat je kunt verwachten. Ook dan moet je er natuurlijk niet aan denken dat een inkomen wegvalt doordat je arbeidsongeschikt raakt. Het is een extra motivatie om de juiste maatregelen te nemen, zoals een AOV.
Nederlanders verhuizen gemiddeld zeven keer in hun leven. Vaak gaan ze dan duurder wonen, soms ook goedkoper. En dat heeft gevolgen voor de behoefte aan financiële zekerheid. Denk je eens in, zeven keer je huis inpakken en vervolgens op een andere locatie weer uitpakken. Naast het regelen van je financiën en verzekeringen levert alleen dat inpakken al stress genoeg! En til je je een breuk? Dan is het goed om te weten dat je een uitkering krijgt. Tenminste ... als je het goed geregeld hebt.

Ongeveer 15% van de mensen overlijdt voor hun 65e. Als je partner overlijdt, staat je hoofd niet naar het regelen van praktische zaken. Het is al verdrietig genoeg. Zorg dus dat je nu alles met elkaar bespreekt en regelt. Want het verlies van een partner heeft altijd financiële gevolgen voor de achterblijver. Was je arbeidsongeschikt ? Dan keert onze AOV na overlijden nog 3 maanden uit aan de achterblijver.

Geven deze gebeurtenissen op zichzelf al spanning, een combinatie ervan zorgt voor een hogere kans op uitval. En hoe groter de impact van een event, hoe hoger het risico. Loop je het risico arbeidsongeschikt te worden? En wil je hulp hebben om aan het werk te blijven? Schakel dan op tijd deskundigen in. Onze claimbehandelaars staan voor je klaar. Voorkomen is beter dan genezen!