Goedkope cyberverzekering? Of een goede cyberverzekering?!

Dankzij automatisering en digitalisering werk je veel efficiënter. Maar je weet ook dat online werken gepaard gaat met risico’s. En die risico’s worden steeds groter. Daartegen wil je je bedrijf beschermen. Dat doe je met updates en beveiliging en door je mensen te wijzen op veilig werken met digitale technologie. Maar je doet het ook door je te verzekeren tegen de gevolgen van cyberrisks en cybercrime. Dus tegen digitale risico’s en digitale criminaliteit. Ga je dan op zoek naar de goedkoopste cyberverzekering? Of naar een goede cyberverzekering die je waar geeft voor je geld?
Als je goedkoop uit wilt zijn, kun je al een cyberverzekering afsluiten voor een paar honderd euro premie per jaar. Of de goedkoopste cyberverzekering voor jouw onderneming ook de beste verzekering is, is maar de vraag. Want niet elke cyberverzekering is gelijk. En wat nu goedkoop is, kan later wel eens heel duur uitpakken. Bijvoorbeeld omdat die verzekering de schade die jou overkomt net niet dekt.

Als je als ondernemer een cyberincident hebt, wil je dat je verzekeraar in nauwe samenwerking met je ICT-leverancier de regie neemt. Het is belangrijk dat data veilig worden gesteld en de security opnieuw (goed) wordt ingericht. Een goede cyberverzekering dekt niet alleen cybercrime, maar ook cyberrisico’s. Denk aan aansprakelijkheid voor schade aan derden. En de communicatie richting klanten, die je wilt vertellen dat hun persoonlijke gegevens mogelijk in handen zijn gekomen van cybercriminelen. Of de kosten van juridische procedures en de reputatieschade, die je als bedrijf oploopt. Bij een cyberincident neemt een cyberverzekering crisismanagement uit handen. Je moet kunnen rekenen op een netwerk van experts, zoals een PR-bureau om je reputatieschade te beperken, een callcenter om vragen van klanten te beantwoorden en een advocatenkantoor om je te begeleiden bij een juridische procedure.

Wil je binnen 10 minuten weten voor welke cyberrisico’s je bedrijf gevoelig is? Doe de Cyber Risicoscan.

Wil je meer informatie en advies over hoe je je bedrijf kunt beschermen tegen cyberrisico’s en cybercrime? Neem contact op met je verzekeringsadviseur.