Cyberverzekering als nieuwe vanzelfsprekendheid

Een rechtsbijstandverzekering om verzekerd te zijn van juridische hulp bij een conflict. Een bedrijfsgebouwverzekering, voor het geval er brand uitbreekt in het gebouw. Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering mocht je verantwoordelijk worden gesteld voor schade bij derden. Er zijn talloze verzekeringen op te noemen die een ondernemer zoal kan overwegen. Een cyberverzekering, die Allianz nu ook aanbiedt, staat vaak niet bovenaan op het prioriteitenlijstje van een ondernemer met af te sluiten verzekeringen. Maar waarom eigenlijk niet?
Steeds meer ondernemers worden het slachtoffer van cybercrime. Bovendien: een ongeluk zit in een klein hoekje. Letterlijk één muisklik is genoeg om de hele onderneming op z’n kop te zetten. Daar heb je als ondernemer natuurlijk geen zin in of tijd voor, je wil gewoon door met ondernemen. Datgeen waar je geld mee verdient en blij van wordt. Cybercrime is daar zeker geen onderdeel van. We worden er vaak genoeg voor gewaarschuwd, maar cybercriminelen worden tegelijkertijd ook steeds slimmer. Reden genoeg om wat extra bescherming in te schakelen.

Een logisch startpunt is om je onderneming eens goed onder de loep te nemen. Hoe zit het met de cyberveiligheid van jouw bedrijf? Heb je al de nodige maatregelen genomen, of kun je dat je hier wellicht hulp bij gebruiken? Het is in ieder geval goed om hier over na te denken voordat een dergelijke crisis zich voordoet, want dan kost het je ongetwijfeld nog veel meer tijd en energie.

Met de Allianz Cyberverzekering ben je verzekerd van de nodige expertise op dit gebied. Want welke zorgen neemt deze cyberverzekering uit handen? Met een cyberverzekering verzeker je je niet alleen tegen de IT-gerelateerde schade, maar ook tegen aansprakelijkheid, bedrijfsschade, de kosten van crisismanagement en eigen schade zoals kosten van cyberafpersing en cyberdiefstal. Bovendien kun je 24/7 de hulp inschakelen van de Allianz Cyber Hulpdienst die je meteen bijstaat met raad en daad. Indien nodig, komen er zelfs specialisten ter plekke om de problemen op te lossen. Niet alleen is de Hulpdienst in te schakelen wanneer je slachtoffer bent geworden van een cyberincident, maar ook bij enige vermoedens van een cyberincident. Op deze manier kun je eventuele verdere escalatie voorkomen en blijft de rompslomp je bespaard.

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf ervoor staat wat betreft de wapening tegen digitale dreigingen van buitenaf? Ga aan de slag met de Allianz Cyber Risicoscan en ontdek welke gebieden nog iets meer aandacht behoeven. Als je graag extra bescherming wil inschakelen, denk dan zeker eens na over de Allianz Cyberverzekering. Hiermee ben je verzekerd van professionele hulp en kun je je weer kunt richten op hetgeen waar je echte passie ligt: ondernemen.

Neem contact op met je verzekeringsadviseur voor meer informatie.