Autodelen: hoe zit het met de verzekering?

Heb je als ondernemer slechts af en toe een auto nodig? Dan is autodelen misschien een goed idee. Bijvoorbeeld via SnappCar. Maar ben je wel goed verzekerd als je een auto huurt of verhuurt?
Autorijden is niet goedkoop. Autodelen helpt je kosten te besparen. Dat kan bijvoorbeeld via MyWheels, WeGo en SnappCar. Als je een auto hebt, kun je via de websites van deze initiatieven je auto verhuren op de momenten dat je je auto niet gebruikt. Als je geen auto hebt, kun je daar zoeken naar een auto in de buurt. Simpel en voordelig. Zo werkt het bij SnappCar.
Wanneer je je auto verhuurt, is het natuurlijk belangrijk dat je goed verzekerd bent. SnappCar werkt hiervoor samen met Allianz. In de periode dat je je auto verhuurt, wordt je eigen autoverzekering even on-hold gezet. Dan geldt de WA-Volledig Casco-dekking van SnappCar en Allianz.
Met de verzekering van SnappCar en Allianz ben je verzekerd tegen de risico’s die je loopt in de periode dat je auto verhuurd is, zoals schade, diefstal en vernieling. Je bent ook verzekerd als de huurder met jouw auto de grens overgaat. En je hoeft je geen zorgen te maken over je no-claim-korting: die blijft van kracht. Er geldt wel een eigen risico: een bedrag dat je zelf moet betalen bij schade. Maar dit kun je afkopen als je ouder bent dan 25. Overigens ben je niet verzekerd voor technische of mechanische mankementen. Een kapotte accu bijvoorbeeld moet je zelf betalen.
Ook als je een auto huurt, geldt voor jou de verzekering van Allianz en SnappCar. Bijvoorbeeld bij een kras of deuk in de auto. Deze schade moet wel tijdens de verhuur ontstaan zijn. Om dit te kunnen vaststellen, controleer je de auto samen met de eigenaar voordat je erin stapt. En dat doe je na afloop opnieuw. Ga je naar het buitenland? Ook dan ben je verzekerd. Je moet daarvoor wel toestemming vragen aan de verhuurder.