Hoe blijf je als ondernemer fit in de 1,5 meter-economie? 

16-06-2020
Leestijd: 2 min

Als ondernemer ken je het belang van een hoge weerstand. Daarmee is je onderneming beter bestand tegen onvoorziene tegenvallers. En wat voor je bedrijf geldt, geldt ook voor jezelf: je wilt vitaal en fit blijven. Ook in tijden dat de coronacrisis veel van ons uithoudingsvermogen en afweersysteem vergt. Hoe houd jij je gezondheid op peil in de 1,5 meter-economie?

De coronapandemie en de 1,5 meter-economie hebben grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Je primaire zorg is om je bedrijf door deze tijd heen te loodsen. Meer dan ooit vraagt deze tijd om ondernemerschap. Dus om het vermogen adequaat te reageren op signalen en veranderingen. Dat is niet altijd evident, want er blijft onzekerheid over de toekomst. En dat vergt veel energie. Dus moet je goed op jezelf letten. Want met een goede conditie ben je weerbaarder om je bedrijf succesvol te leiden. 
Als ondernemer bepaal je grotendeels het wel en wee van je zaak. En hoe fitter jij bent, hoe sneller je signalen en veranderingen kunt waarnemen en hoe beter je erop kunt anticiperen. Werk dus aan je fysieke en mentale weerbaarheid. 
  1. Eet gezond.
  2. Beweeg of sport regelmatig.
  3. Zorg voor voldoende rust en ontspanning.
  4. Spar regelmatig met iemand die je vertrouwt en waardeert (klankbord).
  5. Schets enkele scenario’s voor de toekomst en bedenk per scenario hoe je ermee omgaat.
  6. Wees eerlijk over je kansen en risico’s en handel ernaar.
  7. Lees de blog ‘Met een gezonde geest blijft je bedrijf ook gezond

Als ondernemer ken je vaak hectiek en ben je vaak gespannen. Maar werken onder hoogspanning mag niet te lang duren. Lukt het je niet om te ontspannen? Blijf je 24/7 ‘aan’? Of blijf je piekeren? Dan kan het verstandig zijn hulp in te schakelen. Dat kan vaak via je arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). 

Met een AOV van Allianz kun je 24/7 ondersteuning krijgen van de counselors, coaches en psychologen van MentaVitalis. Uit voorzorg. Om je weerstand te versterken. Om te voorkomen dat je uit balans raakt en niet meer goed functioneert. Om je te helpen bij je werk en in je privéleven. Om fit en veerkrachtig te blijven ondernemen in de 1,5 meter-economie. Maak er gebruik van!