Verzekeringen voor in de detailhandel

  • Voor specifieke risico’s in de detailhandel 
  • Pakketkorting oplopend tot 10%
  •  Uitstekende schadeafhandeling
Als ondernemer in de detailhandel ben je elke dag in de weer om jouw klanten een optimale (web)winkelbeleving te bieden. Je pand, winkelinrichting, website en goederenassortiment zijn daarbij belangrijke bedrijfsmiddelen om goed te beschermen tegen schade of verlies. Of dat nu wordt veroorzaakt door brand, inbraak, lekkage of andere gevaren. Denk daarbij ook aan het risico dat je loopt als je zaak door schade tijdelijk niet open kan en je jouw goederen niet kan verkopen. Dan loop je (bruto)winst mis, terwijl je vaste lasten doorgaan. Andere aandachtspunten zijn bijvoorbeeld je bedrijfsaansprakelijkheid voor je personeel en je klanten en de toenemende cyberrisico’s. En bezorg je bestellingen thuis? Of heb je meerdere winkelvestigingen? Denk dan ook aan de risico’s tijdens het vervoeren en afleveren. 
Verzeker jouw specifieke detailhandelsrisico’s bij Allianz. Of je nu een kleine of een grote winkel, een webwinkel of meerdere vestigingen hebt. Samen met een onafhankelijk adviseur in jouw buurt stem je onze krachtige en flexibele verzekeringsproducten eenvoudig af op jouw specifieke verzekeringsbehoefte. In veel gevallen past jouw keuze in ons aantrekkelijke Bedrijvenpakket. Je krijgt dan één pakket voor de meest voorkomende risico’s in de detailhandel: van gebouwen, goederen en inventaris, huurdersbelang, bedrijfsaansprakelijkheid en bedrijfsschade tot bedrijfswagens, koel- en glasschade, winkelelektronica en transport en eigen vervoer.
30 verschillende, flexibele verzekeringen die naadloos op elkaar aansluiten
Uitgebreide dekking, scherpe tarieven, pakketkorting oplopend tot 10% en één duidelijke totaalfactuur
Jaarlijks vragen wij je om jouw actuele gegevens aan te leveren; zo zijn jouw verzekeringen altijd up-to-date 
Vanuit de jaarlijkse check heb je tot bepaalde maximale bedragen recht op herstel onderverzekering op brandverzekeringen
Gebruik beveiligingscamera’s

Inbraak of diefstal is een van de meest voorkomende risico’s voor ondernemers in de detailhandel. Deze risico’s kunnen aanmerkelijk verminderd worden door de aanwezigheid van beveiligingscamera’s. Schaf daarom één of meer beveiligingscamera’s aan. Kost relatief niet veel, maar is bewezen effectief. Het schrikt dieven en inbrekers af en zorgt zo voor minder inbraak en diefstal. Ook heb je met camerabeelden goede bewijskracht in handen, mocht het toch misgaan.

Lees ook deze blog met tips wat je nog meer kan doen tegen diefstal.

Bestellingen veilig zelf leveren

Bezorg je bestellingen regelmatig zelf met jouw eigen bestelbus? Of verplaats je voorraden met een bestelbus van de ene vestiging naar de andere? Diefstal uit de bestelbus komt veel voor, bijvoorbeeld als de bestuurder even weg is om de bestelling aan de deur of in een pand af te geven. Preventietip: geef bestuurders duidelijke instructies mee om de bestelbus altijd af te sluiten en blindeer de autoramen.

Vallende klanten voorkomen

Wist je dat je aansprakelijk kan worden gesteld als klanten in jouw winkel vallen of uitglijden en daar letsel aan overhouden? Zorg daarom altijd voor schone, droge vloeren. Dweil de vloer niet tijdens openingstijden. En zorg ervoor dat er geen dozen of elektriciteitskabels in de looppaden staan. Met veilige klantruimtes voorkom je schadeclaims. 

Personeelstekort? Focus op veilig

In de huidige tijden is personeel moeilijk te krijgen en houden. Is jouw bezetting laag of heb je veel nieuwe medewerkers? Blijf juist dan gefocused om diefstal of inbraak te voorkomen. Bespreek de veiligheidsinstructies regelmatig met (nieuwe) medewerkers. Zo blijven zij alert op onveilige situaties en personen ondanks alle drukte. Met een lagere kans op inbraak en diefstal als gevolg.

Houd elektra veilig

Brand ontstaat vaak door tekortkomingen in elektra. Ons advies is dan ook om de elektrische installaties in je winkel periodiek te laten keuren. Maar brand kan ook ontstaan door ‘kleine’ verouderde of kwalitatief slechte elektra her en der verspreid in het pand. Denk aan doorgeluste elektra met onveilige stekkerdozen of kroonsteentjes, oude radio’s of tosti-ijzers die door medewerkers van huis zijn meegenomen of een kacheltje onder de toonbank. Wees dus alert op veilige ‘kleine’ elektra.

Wij begrijpen de risico’s in de detailhandel en zetten onze expertise voor je in. Jij krijgt de best passende verzekeringsoplossing in jouw specifieke situatie. 
Wij delen onze kennis over risico-preventie met jou om schade te voorkomen. Ontstaat er toch schade, dan kun je bouwen op onze uitstekende schadeafhandeling.
Allianz is een wereldwijde, betrouwbare verzekeraar en het nummer 1 verzekeringsmerk ter wereld.

Fluctuaties in de voorraad komen in de detailhandel vaak voor, denk aan een nieuw assortiment per seizoen. Daarom is onze bescherming tegen onderverzekering juist interessant. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Bij het Allianz Bedrijvenpakket ontvang je ieder jaar een digitaal onderhoudsformulier. Vul je dit tijdig in? Dan zorgen wij samen met jouw verzekeringsadviseur ervoor dat je verzekering up-to-date is. Ook heb je dan het recht op herstel onderverzekering. Hoe dat werkt? 

Blijkt bij een schade dat het verzekerde bedrag toch te laag is? En is bij de verzekering de onderverzekeringsregel van toepassing? Dan mag je het verzekerde bedrag tegen premieverrekening met terugwerkende kracht alsnog verhogen met maximaal 30%. Hierbij geldt een maximumbedrag van € 250.000,-. Voor de bedrijfsschadeverzekering geldt dit maximumbedrag niet.

Zo heb je extra zekerheid en beweegt de dekking van je verzekering mee, bijvoorbeeld met de fluctuaties van je voorraad. 

Vraag jouw verzekeringsadviseur naar de voorwaarden van onze bescherming tegen onderverzekering.

Binnen het Bedrijvenpakket kun je ook kiezen voor een groot aantal zakelijke autoverzekeringen, ook voor elektrische auto’s. Je kunt deze zelf naar keuze samenstellen, altijd met een scherp tarief, een goede dekking en eventuele aanvullende verzekeringen zoals pechhulp. Bij een elektrische auto bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

  • Speciale pechhulp voor volledig elektrische auto’s. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijg je pechhulp. Een hulpverlener brengt jou en de auto naar je eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
  • Schade aan jouw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
  • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur. Of bekijk hier alle zakelijke autoverzekeringen en bereken direct jouw premie voor een bestelauto of zakelijke auto.

autoschade-melden