Organisatiestructuur

Allianz is onderdeel van de Allianz Group, wereldwijd één van de grootste financiële dienstverleners. In Europa is Allianz de marktleider als het gaat om het overnemen van risico’s en het ontwikkelen en aanbieden van financiële oplossingen. Bij Allianz werken ruim 141.000 mensen in meer dan 70 landen aan de belangen van de klanten.
In Nederland biedt Allianz als geïntegreerde financiële dienstverlener een onderscheidend pakket risicoproducten en producten voor vermogensopbouw. Door onze wereldwijde kennis van risicobeheersing en financiële planning en de innovatiekracht binnen de groep lopen wij voorop in deskundige advisering en productontwikkeling. Allianz is met circa 1100 medewerkers een middelgrote financiële dienstverlener. Deze omvang maakt dat wij flexibel en slagvaardig kunnen inspelen op veranderingen in de markt.

Allianz is een belangrijke speler op de Nederlandse schademarkt. Dit vertaalt zich in een leidende positie, vooral in autoverzekeringen en de markt van bedrijfsrisico’s. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we vakkennis op het gebied van risicoacceptatie goed weten te combineren met ondernemerschap. Het accountmanagement heeft een hoge mate van vrijheid om zelf invulling te geven aan ons streven tot optimale samenwerking met het intermediair.

Allianz heeft vier bedrijfsonderdelen die schadeverzekeringen aanbieden via het intermediair aan individuele klanten en het MKB en via makelaars aan grote ondernemingen:

  • Allianz Nederland Schadeverzekering concentreert zich op het MKB en particuliere markt; 
  • Allianz Nederland Verkeer- en Privé-verzekeringen verzekert grote wagenparken en werkt samen met lokale en internationale makelaars; 
  • Allianz Nederland Corporate verzekert grote, complexe bedrijfsrisico’s voor grote ondernemingen in de co-assurantiemarkt; 
  • Allianz Inkomensverzekeringen is een gespecialiseerd bedrijf dat zich uitsluitend richt op verzekeringsoplossingen en dienstverlening op het gebied van inkomenszekerheid.

London Verzekeringen is gevestigd in Rotterdam en richt zich als intermediairverzekeraar vooral op eenvoudige schadeverzekeringen voor de particuliere markt. 

Allianz Nederland Levensverzekering onderscheidt zich in de levenmarkt met moderne, flexibele producten tegen een relatief scherpe prijs. Wij kennen hoge waarde toe aan de advisering van onze producten door een kwalitatief hoogstaand intermediair. Wij bieden via dit kanaal hypotheken, overlijdensrisicoverzekeringen, collectieve en individuele pensioenverzekeringen. De verzekerde kan via 'unit linked' zelf de beleggingsmix kiezen die het beste past bij zijn of haar risicoprofiel. 

ITEB Schadeservices
ITEB is een landelijk expertisebureau, dat in de jaren '50 is opgericht. Het bureau houdt zich bezig met het verlenen van schadeservices, zoals inspecties, taxaties en schade-advies. ITEB is gevestigd in Rotterdam.

Allianz Direct
Allianz Direct is de direct writer van Allianz die onder eigen label schadeproducten op de markt brengt. 

Havelaar & van Stolk
Havelaar & van Stolk is een makelaar in Assurantiën, Pensioenen en Hypotheken en gevestigd in Rotterdam. Het is een middelgroot advieskantoor en als allround financieel dienstverlener actief voor particulieren, ondernemingen en instellingen.

Helviass
Helviass is specialist in particuliere schadeverzekeringen en gevestigd in Rotterdam.