Een variabel pensioen is een pensioen dat elk jaar wordt aangepast. Uw Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen is ook een variabel pensioen. Voor het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen stellen we ieder jaar opnieuw in januari de hoogte van het variabele deel en daarmee uw nieuwe uitkeringen vast. Dit doen we met behulp van het behaalde rendement in het jaar ervoor, de actuele rentecurve van de DNB en hoe oud we denken dat mensen gaan worden. Voor 2019 hebben wij uw pensioenuitkering opnieuw vastgesteld. U heeft hiervoor een waardeoverzicht ontvangen. Meer informatie vindt u op deze pagina.
Ieder jaar ontvangt u van ons een waardeoverzicht. In dit waardeoverzicht staat de waardeontwikkeling van het variabele deel van uw pensioenuitkering. Ook staat hierin wat uw nieuwe uitkering uit het variabele deel wordt voor het nieuwe jaar. Samen met het vaste deel van uw pensioenuitkering vormt dit uw gehele pensioenuitkering uit het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen. We versturen het waardeoverzicht altijd in de 3e week van januari zodat u op tijd op de hoogte bent wat uw nieuwe uitkering wordt.

In het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen is de hoogte van uw totale pensioenuitkering onder andere afhankelijk van beleggingen. Wij beleggen namelijk met een deel van uw pensioenkapitaal. Het deel dat gebruikt is voor uw variabele pensioenuitkering beleggen wij volgens een goed uitgedachte financiële strategie, met de juiste mix tussen rendement en risico. En dat doen we in fondsen die al jarenlang uitstekende resultaten laten zien.

Om maximaal te kunnen profiteren brengen we geen wijzigingen aan in de beleggingsmix zolang wij uitkeren. Wel zorgen we er voor dat het renterisico in uw verzekering blijft passen bij uw leeftijd.

Wilt u nog eens rustig nalezen hoe het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen werkt? Onze brochure lezen of de algemene voorwaarden raadplegen? Klik hier.

Neem contact met ons op. 
Bekijk de contact mogelijkheden
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.
Zoek een adviseur