Opgelet: U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Chrome, Firefox of Microsoft Edge.


 

Is er een autodelen verzekering?


Je hebt er vast wel eens van gehoord: autodelen. Het delen van een auto maakt deel uit van een opkomende economie, namelijk de deeleconomie. Hierbij draait het niet meer om het bezit, maar juist om het gebruik. Mensen gaan zaken van elkaar lenen. Allianz speelt in op deze trend met een autodelen verzekering voor gebruikers van Snappcar.
Het delen van producten is in opkomst. Zo delen steeds meer mensen een woonruimte via bijvoorbeeld Airbnb. Ook het delen van auto’s is in opkomst. Het gaat mensen veelal niet meer om het bezit, maar om het gebruik. Zeker de jongere generaties staan hier zo tegenover.

SnappCar is een platform waar mensen een auto kunnen delen. SnappCar wil met autodelen bewerkstelligen dat de CO2-uitstoot omlaag gaat en dat auto’s efficiënter worden gebruikt. Zo staan er in Europa 250 miljoen auto’s ongeveer 23 uur per dag stil.

Het meedoen aan autodelen is erg simpel. Je meld je auto aan via bijvoorbeeld SnappCar. Zij controleren of je daadwerkelijk de eigenaar bent. Vervolgens kun je jouw auto verhuren. De inkomsten die je daarmee binnen haalt kunnen oplopen tot wel € 1.500,- per maand. Daarnaast is het autodelen volledig verzekerd via Allianz.

Veel mensen vragen zich af of autodelen wel veilig is. Allianz biedt sinds 1 maart 2016 een verzekering aan voor autodelen: de SnappCar verzekering. Het is een solide verzekering die de schaderisico’s van het autodelen dekt. Je kunt je auto dus met een gerust gevoel verhuren.