Opgelet: U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Chrome, Firefox of Microsoft Edge.


 

Wat is de SnappCar-verzekering van Allianz?


Allianz werkt sinds 1 maart 2016 samen met autodeel-website SnappCar. Samen bieden we iedereen die via Snappcar.nl een auto deelt de SnappCar-verzekering: een solide deelauto-verzekering die de schaderisico’s tijdens de huurperiode dekt.
Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met ruim 147.000 medewerkers en 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen. In de Benelux bieden we – via adviseurs – verzekeringsproducten en -diensten aan particulieren, zelfstandigen, het mkb en grote ondernemingen. In Nederland zijn we samen met onze dochteronderneming Allsecur en onafhankelijke adviseurs meer dan 1,3 miljoen klanten van dienst. Allianz heeft in Nederland circa 1.200 medewerkers en een jaaromzet van € 1,0 miljard. In België en Luxemburg hebben we meer dan 900.000 klanten, ruim 1.000 medewerkers en een jaaromzet van € 2,7 miljard.
SnappCar is in Nederland de grootste en in Europa de op een na grootste online community waar mensen makkelijk en goed verzekerd hun auto met elkaar kunnen delen. Het bedrijf voor peer-to-peer carsharing heeft inmiddels vestigingen in Nederland, Denemarken, Duitsland en Zweden en heeft meer internationale ambities. Om ook internationaal altijd een goede verzekering te kunnen garanderen, is SnappCar een samenwerking aangegaan met Allianz. De ambitie van SnappCar is om in 2018 250.000 keer auto’s te delen. Dat komt neer op een vermindering van het Europese wagenpark met 1%. Voor meer info: www.snappcar.nl.

Steeds meer mensen maken gebruik van autodelen. Daarmee wordt mobiliteit voor meer mensen bereikbaar, ontstaat een sterker sociaal netwerk in wijken en gemeenten en wordt een fundamentele bijdrage geleverd aan een beter milieu. Om drempels voor de eigenaar én de tijdelijke gebruiker van de auto weg te nemen, geeft Allianz met de SnappCar-verzekering – een deelautoverzekering – de garantie dat alles goed geregeld is.

Jörg Weber, verantwoordelijk voor Digital & Affinities in de Board of Management van Allianz Benelux: ”De SnappCar-verzekering is een logische stap voor Allianz. Naast de ontwikkelingen op het gebied van telematica en (semi-)zelfrijdende auto’s, zien we autodelen als een van de belangrijkste drijfveren voor veranderingen in de autoverzekeringsbranche. Deze samenwerking is een stap op weg naar toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen, iets waar we ons bij Allianz graag voor inzetten.”

SnappCar biedt een platform waar auto-eigenaren en mensen zonder auto samenkomen. De eigenaar van een auto biedt de auto aan, de persoon zonder auto kan deze huren. Tijdens de verhuurperiode is de huurder volledig verzekerd voor schade en pech via  de uitgebreide Snappcar-verzekering van Allianz, met een allrisk-dekking.

De autohuurder krijgt voor iedere huurperiode een digitaal verzekeringsbewijs van SnappCar met daarop  alle belangrijke hulpnummers, zodat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Wie schade heeft, kan dit melden bij SnappCar. Zij melden de schade bij Allianz. Allianz zorgt voor de verder afhandeling. Snel en gemakkelijk.

Zoals de meeste andere verzekeraars heeft ook Allianz een uitsluiting voor verhuur in de polisvoorwaarden. Dat wil zeggen dat de verhuur van de auto niet verzekerd is. Voor SnappCar maken we een uitzondering. Omdat we bij SnappCar zeker zijn van een uitstekende dekking tijdens de verhuurperiode, door de SnappCar-verzekering van Allianz. In de overige gevallen – dus als u niet via SnappCar uw auto verhuurt - zijn we daar niet zeker van en blijven we verhuur uitsluiten.


Sommige verzekeraars willen niet dat hun klanten een auto verhuren via SnappCar. Soms zeggen zij daarom de polis van deze klanten op. Allianz is wel bereid deze klanten te verzekeren. Heeft u een verzekeringsadviseur, dan kan hij voor u een Allianz Autoverzekering aanvragen. Uw SnappCar-verzekering is dan opgenomen in uw polis.