Veelgestelde vragen

Een hersteladvies is een advies dat u ontvangt als u een beleggingsverzekering heeft waarmee u uw doel waarschijnlijk niet gaat bereiken. Bijvoorbeeld door de tegenvallende beleggingsresultaten van de afgelopen jaren. Allianz Nederland vindt het belangrijk dat u actie onderneemt als deze situatie voor u geldt. Dat is nodig om vervelende financiële verrassingen te voorkomen. We roepen u daarom op om naar uw financieel adviseur te gaan voor advies over de maatregelen die u kunt nemen.

Het hersteladvies is bedoeld voor klanten met een beleggingsverzekering waarmee ze hun doel waarschijnlijk niet behalen. Bijvoorbeeld als u een kapitaal opbouwt om uw hypotheekschuld af te lossen. Het is mogelijk dat u dit kapitaal niet bereikt, bijvoorbeeld door tegenvallende beleggingsresultaten. Als dit blijkt uit onze berekeningen, krijgt u van ons een oproep om naar uw financieel adviseur te gaan voor een hersteladvies.  

De financieel adviseur die u de polis heeft geadviseerd, helpt u graag verder. Hij geeft u een onafhankelijk advies, dat afgestemd is op uw situatie en doelen. Komt u er niet uit met uw adviseur? Neemt u dan contact met ons op: 0900 – 255 42 69.  

Uw adviseur bespreekt met u welke doelen u heeft en of uw beleggingsverzekering daar nog bij aansluit. Hij brengt ook voor u in kaart wat de waarde van de beleggingen kan zijn als de verzekering tot uitkering komt. Bovendien kijkt hij of de vorm van de belegging nog bij u past. Op basis van uw situatie vertelt hij welke maatregelen u het beste kunt nemen. Bijvoorbeeld:

  • Uw beleggingsverzekering omzetten naar een ander product
  • Beleggen in andere beleggingsfondsen
  • Uw overlijdensrisicoverzekering aanpassen

Als uw huidige financieel adviseur het hersteladvies geeft, is het advies gratis. Wilt u daarnaast ook een ander advies, bijvoorbeeld over de aanpassing van uw hypotheek? Dan kan het zijn dat uw adviseur daar wel kosten voor rekent. Overleg dit goed met uw adviseur, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  

Allianz Nederland is een verzekeringsmaatschappij die uitsluitend werkt via financieel adviseurs. Wij geven geen hersteladvies. Uw adviseur kent uw situatie het best en kan u het best een advies geven dat op uw situatie afgestemd is.  

We horen graag van u welke actie u onderneemt als u met uw beleggingsverzekering uw doel waarschijnlijk niet haalt. U kunt dit doorgeven via het antwoordformulier dat u van ons per post heeft ontvangen.  

U kunt een nieuw antwoordformulier telefonisch bij ons aanvragen: 088 – 577 23 33.  

Neemt u zo snel mogelijk contact op met uw adviseur. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe beter.  

Wilt u geen hersteladvies, dan blijft uw verzekering ongewijzigd doorlopen. Ook dan is het belangrijk dat u uw keuze (om geen gebruik te maken van hersteladvies) aan ons doorgeeft. Zonder dit adviesgesprek kan er geen inschatting worden gemaakt of uw beleggingsverzekering nog past bij uw huidige situatie. Een gevolg kan zijn dat u uw doel niet realiseert.  

Heeft u nadat u deze veelgestelde vragen heeft gelezen, nog een vraag? Neemt u dan contact met ons op: 088 - 577 23 33. Wij helpen u graag verder.