Pensioen op het ritme van jouw leven

Het leven heeft een uniek tempo. Elke dag weer. Met het Allianz Pensioen staan wij naast onze klanten zodat zij optimaal met het leven kunnen meebewegen. Met duurzame lifecycles die passen bij de verschillende fases van het leven. Of je nu rustig aan wilt doen, dromen wilt najagen of niet van ophouden weet.
Luister onze playlist! Maak hier uw offerte

Uw klanten vinden het beleggingsresultaat belangrijk. Maar steeds vaker kijken ze ook naar het beleggingsdoel. Zijn de beleggingen van hun pensioen wel maatschappelijk verantwoord? Als een van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld neemt Allianz verantwoord beleggen serieus. En dus introduceren we nieuwe duurzame beleggingsfondsen van Northern Trust in onze lifecycles. De beleggingsfondsen zijn in Nederland gevestigd en kennen geen dividendlekkage.

Vorm geven aan onze duurzame toekomst
Onze producten en diensten worden voortdurend verder ontwikkeld om de kwaliteit van leven van de mens te verbeteren, bij te dragen aan een beter milieu en klimaatverandering tegen te gaan. Door onze wereldwijde schaal, kunnen wij écht impact hebben. Allianz heeft zich gecommitteerd aan het klimaatakkoord van Parijs 2015, volgt de richtlijnen van de Verenigde Naties en neemt deel aan het SBT. Het is niet voor niets dat Allianz al 3x op rij sectorleider van de Dow Jones Sustainability Index is. Als u meer wilt weten over hoe wij met duurzaamheid bezig zijn, leest u dan ons volledige duurzaamheidsrapport over 2018 ‘Shaping Our Sustainable Future’.

Geen actief beleggen meer voor nieuwe klanten
De nieuwe duurzame lifecycles beleggen in passieve beleggingsfondsen van externe vermogensbeheerders. Passieve beleggingsfondsen hebben als doel het behalen van een rendement dat ongeveer gelijk is aan de index die wordt gevolgd. Allianz heeft hiervoor gekozen omdat deze fondsen vaak goedkoper zijn dan actieve beleggingsfondsen. En lagere kosten zijn voordelig voor de pensioenopbouw van werknemers. In de offerteportal kunt u dus niet meer kiezen voor actief beleggen. Alle bestaande klanten met actief beleggen behouden de huidige lifecycle. Deze klanten kunnen natuurlijk wel tussentijds omzetten. Informeer bij uw accountmanager hoe dit het beste kan.

Samen met externe specialisten zoeken we continu naar optimaliseringskansen voor de risico- en rendementsverhouding in onze lifecycles. De uitkomst? Een aanpassing van de glijpaden die een grotere kans geeft op een hoger rendement bij hetzelfde risico.

Allianz Dutch Mortgage Fund

Nieuw in de lifecycles is het Allianz Dutch Mortgage Fund. Het fonds belegt in NHG-hypotheken die Allianz Vermogen in Nederland verstrekt. Door de hoge acceptatiecriteria die Allianz hanteert, hebben de huidige leningen zeer lage verliezen in geval van faillissement en zeer lage achterstanden. Hypothecaire leningen zijn lange termijn beleggingen die hoog kunnen renderen. Daarmee draagt dit fonds bij aan een optimale risico- en rendementsverhouding.

Het nieuwe Allianz Persoonlijk Pensioen Portaal is dé centrale plaats waar de werknemers van uw klanten alles vinden over hun pensioen bij Allianz. De focus ligt niet alleen op het leven na de pensioendatum. Wij helpen werknemers ook nadenken, plannen en dromen over de nabije toekomst. Of zij nu tot het uiterste willen gaan, dromen willen najagen of niet van ophouden weten.

Activatie e-mails
Werknemers van uw klanten ontvangen ondersteuning bij life events die impact kunnen hebben op hun pensioen. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, het krijgen van een kind of echtscheiding. Maar ook ontvangen zij bericht als zij bijvoorbeeld hun risicoprofiel nog niet bepaald hebben of een pensioengat hebben. We activeren werknemers om met hun pensioen aan de slag te gaan.

Kenmerken

  • Veilig en gemakkelijk inloggen met DigiD.
  • Dynamische startpagina afhankelijk van de persoonlijke situatie van de werknemer.
  • Inzicht in het pensioen dat is opgebouwd en het pensioen dat de werknemer vanaf zijn pensioendatum verwacht te ontvangen.
  • Hulp bij het vast stellen van onder andere het risicoprofiel en het pensioendoel.
  • De planner laat werknemers het effect op hun pensioen zien van meer of minder werken, eerder of later met pensioen en extra bijsparen.
  • Zowel Nederlands als Engels.