One Allianz, one purpose: We secure your future

Waarvoor ben jij vanochtend je bed uit gekomen? Of anders gezegd: waarom werk jij bij Allianz?  Uit onder meer de AES is gebleken dat er bij Allianz wereldwijd behoefte bestaat aan een duidelijk, gemeenschappelijk doel, ook wel een purpose genoemd. En dat doel is nu geformuleerd: We secure your future.

Allianz is een wereldspeler. Om die positie te behouden moeten we duidelijk weten waar we voor staan. Wat is onze bestaansreden?  Er hebben het afgelopen jaar talloze interviews en tests met Allianz-collega’s wereldwijd plaatsgevonden om dit helder voor ogen te krijgen. Misschien heb je zelf ook wel een vragenlijst in je mailbox ontvangen. Uit alle reacties is naar voren gekomen dat we staan voor stabiliteit en veiligheid, voor persoonlijke groei en voor maatschappelijke impact. En dat is nu samengevat in We secure your future.

Waarom bestaan we?

We secure your future is onze purpose. Het is onze poolster, die ons leidt bij alles wat we doen. Het beschrijft onze waarde. Allianz werkt er al sinds 1890 overal ter wereld hard aan om het leven van mensen via verzekeringen veiliger te maken en om ze aan te moedigen bij de volgende stappen in hun leven. En om ze bij te staan in moeilijke tijden, bijvoorbeeld na een brand of ongeval. Wij weten hoe belangrijk het is om een eerlijke partner aan je zijde te hebben die je solide en duurzame oplossingen biedt. 

Hoe bereiken we dat?

We secure your future geven we invulling met drie strategische doelen:

  • Outperform: we willen beter presteren dan onze (oude en nieuwe) concurrenten.
  • Transform:  we willen onze organisatie omvormen tot een organisatie die simpel, digitaal en schaalbaar is.
  • Rebalance: we herbekijken onze portfolio en focussen ons op de aantrekkelijkste regio’s en business-segementen.

Wat gaan we daarvoor doen?

We secure your future betekent niet dat we alles anders moeten doen. Het is een overkoepelende richtlijn voor wat we zijn en wat we doen. We gaan dus gewoon verder met onze Renewal Agenda, met de focus op bovenstaande doelen: outperform, transform en rebalance. Deze strategie voeren we zoals je weet in de Benelux zelfs versneld uit via het Xcelerate-programma.

Piramide

Wat nu?

Met We secure your future hebben we een mooie formulering van ons bestaansrecht. Maar wat betekent dit nu concreet? De komende tijd gaan we op zoek naar praktijkvoorbeelden en concrete invullingen van onze purpose. Denk aan klanten die blij zijn met hoe we een probleem hebben opgelost. Of een adviseur of broker die blij is met onze dienstverlening. Heb je nu al een goed voorbeeld? Laat het ons weten! Meer informatie volgt tijdens de medewerkersbijeenkomsten.

Purpose Squad

Frank Moers
Jannemieke van Nielen
Laura Vening
Sarah Foti
Sarah Ouardi
Emilie Schmitz
Viviane Wirtz