Allianz Nederland Asset Management wint twee vwd CASH Fund Awards 2014

Allianz Nederland Asset Management heeft voor twee fondsen een vwd CASH Fund Award gekregen. Het Allianz Combi Obligatie Fonds is tot best presterende fonds uitgeroepen in de categorie Bond Emerging Markets. Het Allianz Holland Vastrentend Fonds is tot best presterende fonds uitgeroepen in de categorie Bonds Regular EUR Government.

De vwd CASH Fund Awards 2014 werden op dinsdag 11 maart uitgereikt tijdens een gala-avond in Amsterdam. Deze prestigieuze awards zijn bedoeld voor de best presterende fondsen en fondsbeheerders. De awards zijn een initiatief van vwd group en het beleggingsmagazine CASH.

Best presterende fondsen

In de categorie Bond Emerging Markets was Allianz Nederland Asset Management samen met Goldman Sachs Asset Management en ING Investment Management genomineerd. Allianz won met het Holland Vastrentend Fonds in de categorie Bonds Regular EUR Government van medegenomineerden Petercam en ING Investment Management. Allianz won uiteindelijk omdat het Allianz Holland Vastrentend Fonds een actief beleid voerde dat aansloot bij de eurocrisis. Zo belegde het fonds aan het begin van de eurocrisis minder in de landen die de gevolgen het ergste voelden. En is het fonds op tijd weer ingestapt toen deze markten zich herstelden.

Allianz Holland Vastrentend Fonds

De resultaten van de Allianz-beleggingsfondsen zijn al jaren uitstekend. Zowel het Allianz Combi Obligatie Fonds als het Allianz Holland Vastrentend Fonds heeft vier Morningstar-sterren. Het Allianz Holland Vastrentend Fonds is opgericht in mei 2007 en belegt hoofdzakelijk in obligaties van landen die deel uitmaken van de Europese Monetaire Unie, bij voorkeur in staatsleningen van overheden van die landen. Het streven is een rendement te behalen dat hoger is dan dat op Nederlandse staatsobligaties. De omvang van het fonds is ruim 110 miljoen euro. Het Allianz Holland Vastrentend Fonds voert hetzelfde beleggingsbeleid als het Allianz Holland Obligatie Fonds. Het fonds heeft een sterk track record en heeft de afgelopen jaren veelvuldig de benchmark verslagen. Op 25 april 2014 gaan beide fondsen op in het Allianz Europees Obligatie Fonds.

Allianz Combi Obligatie Fonds

Het Allianz Combi Obligatie Fonds, opgericht in juli 2007, is een goed gespreid vastrentend fonds dat belegt in bedrijfsobligaties en obligaties uitgegeven door instellingen in opkomende landen. Het fonds wordt beheerd door PIMCO. De doelstelling is om met een beperkt extra risico een aanzienlijk beter rendement op lange termijn te behalen in vergelijking met beleggingen in staatsobligaties in de volwassen markten. Het Allianz Combi Obligatie Fonds behaalde de afgelopen 5 jaar een gemiddeld rendement van 10,9% en versloeg hiermee zijn benchmark. De omvang van fonds is ruim 8,6 miljoen euro. Dit fonds gaat vanaf 25 april verder onder de naam Allianz Gemengd Obligatie Fonds.