Cyber Secure Ondernemen

Als ondernemer ga je het liefste voluit. En dat lukt het allerbeste als je vrij bent. Dus in plaats van zorgen maken over cybercrime kun je ambities najagen, de wijde wereld in en nóg verder komen. Lijkt dat jou ook wel wat? Dan is het tijd om kennis te maken met Cyber Secure Ondernemen van Allianz.

Welke risico’s loopt jouw specifieke onderneming precies? Kom er binnen 10 minuten achter:

Het bedrijf steeds verder optimaliseren: als ondernemer ben je er voortdurend mee bezig. Dit gaat vaak samen met automatisering en digitalisering. Hoe handig ook: hier komen wel nieuwe risico’s bij kijken. Ga daarom Cyber Secure Ondernemen. Bescherm je bedrijf tegen schade door een cyberincident.

Onze Cyberverzekering beschermt jouw bedrijf op drie gebieden: aansprakelijkheid, eigen schade en crisismanagement. En je bent verzekerd van 24/7 hulp door de Allianz Cyber Hulpdienst. Een team van specialisten in verschillende disciplines helpt jou bij een cyberincident om het incident te herstellen en de eventuele crisis onder controle te brengen.

Verzekerd is jouw aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden. Denk aan inbreuk op hun privacy of op geheimhouding.

Deze rubriek vergoedt ook:

  • kosten van verweer bij aansprakelijkheid
  • administratieve boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens
  • kosten van intern onderzoek
  • kosten en boetes in verband met elektronische betaaldiensten (PCI-DSS)

Verzekerd is jouw bedrijfsschade, de kosten van digitale afpersing, cyberdiefstal en telefoonhacking en de kosten om uw programmatuur en data te herstellen.

Bedrijfsschade
Als jouw bedrijfscomputersysteem door een cyberaanval  (cybercrime) onbetrouwbaar of ontoegankelijk is geworden, kan de schade fors oplopen. Zo kunnen je machines dagen stilstaan of uw webshop een tijd lang uit de lucht zijn. Hierdoor lijdt je bedrijfsschade. Bedrijfsschade is verzekerd gedurende  maximaal 180 dagen..

Digitale afpersing
Word je afgeperst door een hacker? Dan krijg je hulp van onze specialisten. Wij vergoeden digitale afpersing tot 25% van het verzekerd bedrag per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Cyberdiefstal
Wordt er door een cyberaanval geld overgeschreven van jouw bankrekening naar een andere bankrekening? Wij betalen tot € 50.000,- per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Telefoonhacking
Verzekerd zijn de extra telefoonkosten als gevolg van een cyberaanval op uw telefoonsysteem. Wij vergoeden tot maximaal € 100.000,- per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Programmatuur en data
Wij vergoeden de kosten van herstel van programmatuur of data als de schade het gevolg is van een verzekerd incident.

Heeft er een cyberincident zich voorgedaan? Of  heb je het vermoeden dat dit zich heeft voorgedaan? Je kunt dan 24/7 contact opnemen met de Allianz Cyber Hulpdienst.

Een incident manager zal je ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld rekenen op de ondersteuning van de volgende specialisten:

  • Cyber IT specialisten
  • Forensische specialisten
  • Juridische adviseurs
  • Communicatieprofessionals
  • Deskundigen op het gebied van kredietbeheer
Lees meer over onze cyberverzekering.
Met de verzekeringskaart kun je in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt je de Cyberverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.