Cyber risico

Jouw verzekering en cyber

Steeds vaker worden bedrijven en organisaties getroffen door virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en systeeminbraken. Ook jij kunt met dit soort cybergebeurtenissen te maken krijgen. Allianz wil daarom graag helderheid scheppen in hoeverre jouw verzekering dekking biedt voor de schadelijke gevolgen van een dergelijke cybergebeurtenis. Je hebt hierover kunnen lezen in jouw verzekeringspapieren.
Met een aantal voorbeelden lichten wij voor verschillende verzekeringen toe waarbij een schade als gevolg van een cybergebeurtenis verzekerd is. Wij wijzen erop dat dit slechts voorbeeldsituaties zijn waaraan je geen rechten kunt ontlenen. Wij gaan uit van de standaard geldende polis en verzekeringsvoorwaarden van Allianz. Per verzekering kunnen er namelijk in jouw specifieke geval andere condities van toepassing zijn.
Productieprocessen van bedrijven worden steeds vaker zo ingericht dat ze van een afstand via internettoegang in te regelen zijn. Dit biedt dan ook mogelijkheden voor hackers om die processen te ontregelen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Hieruit zou mogelijk zaak- en/of personenschade van derden kunnen volgen.
Als gevolg van een fout in de netwerkbeveiliging wordt een advocatenkantoor gehackt waarbij diverse vertrouwelijke details van een ophanden zijnde bedrijfsovername op straat komen te liggen.
Ondernemers zijn voortdurend bezig om hun bedrijf te optimaliseren. En dat gaat vaak samen met automatisering en digitalisering. De voordelen ervan zijn duidelijk, maar hierdoor ontstaan ook nieuwe risico’s. Bijvoorbeeld als door ongeoorloofd gebruik van je computersysteem er kortsluiting ontstaat en hierdoor ontstaat er brandschade aan jouw gebouw.
Een bedrijf heeft te maken met een inbraakschade doordat cybercriminelen het alarmsysteem hebben gehackt en hierdoor het alarm niet is afgegaan.
Een bedrijf lijdt bedrijfsschade als gevolg van een brandschade. En deze brandschade is ontstaan door een systeeminbraak op het computernetwerk.
Als gevolg van een hack ontstaat er kortsluiting in een gebouwinstallatie en breekt er brand uit vlak voordat het pand - in aanbouw - wordt opgeleverd.
Als gevolg van een hack ontstaat er kortsluiting in een gebouwinstallatie en breekt er brand uit in het pand waar de verzekerde goederen tijdens de reis tijdelijk liggen opgeslagen, waardoor deze goederen verloren gaan.

Natuurlijk is het verstandig om te voorkomen dat je te maken krijgt met een cybergebeurtenis. Dat bespaart je een hoop ellende. Je kunt cybercrime en cyberrisico’s beperken met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Welke dat zijn, ontdekt jij met de Allianz Cyber Risicoscan.

Aan de hand van 15 inhoudelijke vragen word je bewuster over de risico’s en de impact van cybercriminaliteit. De vragen gaan onder meer in op beleid, organisatie en technische maatregelen. Beantwoord de vragen en ontdek binnen 10 minuten welke risico's jouw bedrijf mogelijk loopt op het gebied van cyber en cybersecurity. Meer informatie over onze Cyberverzekering vind je hier.

Heb je vragen over jouw verzekering of over cyber? Je verzekeringsadviseur kent jouw situatie het best. Neem contact op met je verzekeringsadviseur. Je vindt de contactgegevens van je adviseur op jouw polisblad.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.