Pensioen

Als zzp’er of mkb’er moet je zelf voor je pensioen zorgen. Wat is de beste manier? Hier lees je meer over het opbouwen van een pensioen, zodat je je eigen strategie kunt bepalen.

placeholder

Fiscale jaarruimte gebruiken = geen geld laten liggen

|

Als ondernemer mag je fiscaal vriendelijk geld opzij zetten voor je oude dag. 63% van de zzp’ers heeft echter geen idee van de mogelijkheden. En 91% van de zzp’ers schat het belastingvoordeel te laag in, zo blijkt uit onderzoek van Allianz en Bright. Laat jij geld liggen?

Lees verder

placeholder

Neem jij als dga je pensioen nu écht in eigen beheer?

|

Tot 2017 kon je als dga pensioen in eigen beheer opbouwen. Dat was fiscaal voordelig. Veel dga’s kozen dan ook om die reden voor eigen beheer, niet zozeer om een goed pensioen op te bouwen. Nu deze pensioenroute sinds 1 april 2017 is afgesneden, rest de vraag: ga je nu echt iets aan je pensioen doen? En welke opties heb je dan?

Lees verder

placeholder

2018 na einde PEB: zijn uw risicodekkingen nog goed geregeld?

|

Als u in het verleden Pensioen in Eigen Beheer (PEB) heeft opgebouwd, is 2017 waarschijnlijk niet zomaar aan u voorbij gegaan. U heeft in ieder geval actie moeten ondernemen om de opbouw van dit pensioen stop te zetten. Misschien heeft u zelfs al nagedacht over wat u met de waarde van dit opgebouwde pensioen wilt doen. Omzetten in een oudedagsvoorziening of afkopen met korting is nog mogelijk tot 31 december 2019.

Lees verder

Alle blogs over Pensioen

Bekijk alle blogs