Cyber

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschenen blogs over cyber.

placeholder

Ondernemer, is jouw bedrijf wel cyberproof?

|

Is jouw bedrijf interessant voor cybercriminelen? Ben je wel eens slachtoffer geweest van een cyberaanval? Gehackt? Platgelegd? Gechanteerd? Niet elke mkb’er is het doelwit van digitale criminelen, maar wel veel. Zo was één op de vier mkb-bedrijven het afgelopen jaar getroffen door een cyberaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz.

Lees verder

placeholder

Welke zorgen een cyberverzekering je uit handen kan nemen

|

Een grote kans dat je nog niet eerder stil hebt gestaan bij wat nu eigenlijk de gevolgen zijn als je bedrijf dan toch het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Want waarom zou je? Dat overkomt jou toch niet? Toch blijkt uit onderzoek van F-Secure dat het aantal cyberaanvallen in de tweede helft van 2018 wederom sterk is gestegen.

Lees verder

placeholder

Bedrijf tegen cybercrime verzekeren

|

Wat je ook doet of onderneemt, je kunt niet meer zonder digitale systemen. Als die op tilt slaan, ligt je bedrijf ook plat. Dus bescherm je je tegen cybercrime met de juiste updates en beveiliging. Maar 100 procent beveiliging bestaat niet. Er is altijd wel een kiertje waar kwaadwillenden binnen kunnen dringen, er is altijd wel iemand die een foutje maakt en er is altijd wel een systeem dat kan falen. Uiteraard neem je maatregelen tegen cyberrisks en cybercrime. Maar omdat de risico’s zeer hoog zijn, is ook een verzekering tegen cybercrime het overwegen waard.

Lees verder