Cyber

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschenen blogs over cyber.

placeholder

Stap in de boksring: tips tegen cybercrime

|

Kleine bedrijven zijn vaker het slachtoffer van cybercrime dan grote bedrijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij minder vaak actie nemen om zich hiertegen te verweren. Natuurlijk is een cyberaanval nooit helemaal te voorkomen, maar zorg er wel voor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk beveiligd en voorbereid is. Cybercrime maakt namelijk meer stuk dan je lief is. Maar waar moet je nou beginnen als mkb’er zonder IT-kennis? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Lees verder

placeholder

Net zo sterk als de zwakste schakel: maak je werknemers cyberbewust

|

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat is iets dat zeker is. Toch lopen we elke dag weer opnieuw het risico slachteroffer te worden van een cyberaanval. Veel organisaties focussen zich bij het voorkomen van cyberaanvallen op het technische aspect van beveiliging. Maar wist je dat in 90 procent van de gevallen datalekken veroorzaakt worden door werknemers?

Lees verder

placeholder

Met stip op 1 op de to-do list voor de mkb’er: ontdek hoe Cyber Secure je onderneming is

|

Als ondernemer wordt er van je verwacht dat je overal aan denkt: van financiële administratie tot regelgeving waar je je aan moet houden tot duurzaam ondernemen. Het is dan helemaal niet gek dat je af en toe het overzicht dreigt te verliezen. De cybersecurity van je bedrijf staat misschien niet bovenaan je lijstje met aandachtspunten, maar is zeker niet minder belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een plan van aanpak voor een eventuele crisissituatie? Heb je inzichtelijk wat er nu precies is afgesproken met leveranciers? Slimme vragen om bij jezelf na te gaan. Om je een handje te helpen, heeft Allianz een aantal vragen op een rijtje gezet die je jezelf niet mag vergeten te stellen, inclusief tips met zaken om op te letten.

Lees verder