Cyber

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschenen blogs over cyber.

placeholder

Cyberverzekering als nieuwe vanzelfsprekendheid

|

Een rechtsbijstandverzekering om verzekerd te zijn van juridische hulp bij een conflict. Een bedrijfsgebouwverzekering, voor het geval er brand uitbreekt in het gebouw. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mocht je verantwoordelijk worden gesteld voor schade bij derden. Er zijn talloze verzekeringen op te noemen die een ondernemer zoal kan overwegen. Een cyberverzekering, die Allianz nu ook aanbiedt, staat vaak niet bovenaan op het prioriteitenlijstje van een ondernemer met af te sluiten verzekeringen. Maar waarom eigenlijk niet?

Lees verder

placeholder

Stap in de boksring: tips tegen cybercrime

|

Kleine bedrijven zijn vaker het slachtoffer van cybercrime dan grote bedrijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij minder vaak actie nemen om zich hiertegen te verweren. Natuurlijk is een cyberaanval nooit helemaal te voorkomen, maar zorg er wel voor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk beveiligd en voorbereid is. Cybercrime maakt namelijk meer stuk dan je lief is. Maar waar moet je nou beginnen als mkb’er zonder IT-kennis? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Lees verder

placeholder

Net zo sterk als de zwakste schakel: maak je werknemers cyberbewust

|

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat is iets dat zeker is. Toch lopen we elke dag weer opnieuw het risico slachteroffer te worden van een cyberaanval. Veel organisaties focussen zich bij het voorkomen van cyberaanvallen op het technische aspect van beveiliging. Maar wist je dat in 90 procent van de gevallen datalekken veroorzaakt worden door werknemers?

Lees verder