Cyber

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschenen blogs over cyber.

placeholder

Bedrijf tegen cybercrime verzekeren

|

Wat je ook doet of onderneemt, je kunt niet meer zonder digitale systemen. Als die op tilt slaan, ligt je bedrijf ook plat. Dus bescherm je je tegen cybercrime met de juiste updates en beveiliging. Maar 100 procent beveiliging bestaat niet. Er is altijd wel een kiertje waar kwaadwillenden binnen kunnen dringen, er is altijd wel iemand die een foutje maakt en er is altijd wel een systeem dat kan falen. Uiteraard neem je maatregelen tegen cyberrisks en cybercrime. Maar omdat de risico’s zeer hoog zijn, is ook een verzekering tegen cybercrime het overwegen waard.

Lees verder

placeholder

Cyberverzekering als nieuwe vanzelfsprekendheid

|

Een rechtsbijstandverzekering om verzekerd te zijn van juridische hulp bij een conflict. Een bedrijfsgebouwverzekering, voor het geval er brand uitbreekt in het gebouw. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mocht je verantwoordelijk worden gesteld voor schade bij derden. Er zijn talloze verzekeringen op te noemen die een ondernemer zoal kan overwegen. Een cyberverzekering, die Allianz nu ook aanbiedt, staat vaak niet bovenaan op het prioriteitenlijstje van een ondernemer met af te sluiten verzekeringen. Maar waarom eigenlijk niet?

Lees verder

placeholder

Stap in de boksring: tips tegen cybercrime

|

Kleine bedrijven zijn vaker het slachtoffer van cybercrime dan grote bedrijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij minder vaak actie nemen om zich hiertegen te verweren. Natuurlijk is een cyberaanval nooit helemaal te voorkomen, maar zorg er wel voor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk beveiligd en voorbereid is. Cybercrime maakt namelijk meer stuk dan je lief is. Maar waar moet je nou beginnen als mkb’er zonder IT-kennis? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Lees verder