Hoe kun je je bestelautoverzekering wijzigen?

|

Voor jou is je bestelauto onmisbaar. Voor het vervoeren van je werkspullen of het bezorgen van bestellingen. Dus heb je een goede bestelautoverzekering. En je bent er tevreden over. Maar sinds je de bestelautoverzekering afsloot, kan er heel wat veranderd zijn. Past de verzekering dan nog wel bij je huidige situatie? Of kun je de bestelautoverzekering beter wijzigen? En zo ja, hoe doe je dat?

Blog

Waarom bestelautoverzekering wijzigen

Als ondernemer let je op de centen. En dat is ook de belangrijkste reden om je bestelautoverzekering te wijzigen: je wilt niet meer betalen dan strikt noodzakelijk is. En misschien kun je besparen omdat je een dekking niet meer nodig hebt of omdat je te ruim bent verzekerd. Misschien heb je volledig casco terwijl je net zo goed afkunt met beperkt casco of zelfs alleen WA? Het kan ook zijn dat je aanvullende verzekeringen hebt die niet meer nodig zijn. Of juist andersom: dat het verstandig is een extra verzekering te nemen.

Welke dekking is verstandig om je bestelauto te verzekeren?

Er zijn drie basisdekkingen om je bestelauto te verzekeren: WA of WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (ook wel: allrisk). Maar welke dekking heeft jouw bestelauto nodig? De dekking hangt voor een groot deel af van de leeftijd van je bestelauto. Daarvoor geldt een handige vuistregel:

  • Je bestelauto is jonger dan 6 jaar: WA + Volledig Cascoverzekering
  • Je bestelauto is 6 tot 11 jaar: WA + Beperkt Cascoverzekering
  • Je bestelauto is 11 jaar of ouder: WA-verzekering

Maar de leeftijd van je auto is niet allesbepalend voor de dekking. Soms wil je ook bij een oudere bestelauto een ruimere dekking. Dat kan verstandig zijn omdat je geen geld hebt voor een nieuwe bestelauto. Of omdat de dagwaarde nog steeds fors is. Of omdat je werk of bedrijf afhankelijk is van je bestelauto. Bekijk hier nog eens wat de basisdekkingen van de Zakelijke Bestelautoverzekering omvatten.

Welke extra verzekeringen heb je nodig voor je bestelauto?

Het kan ook zijn dat je voor je bestelauto aanvullende verzekeringen hebt. Zoals extra pechhulp, een verzekering voor inzittenden, rechtsbijstand of je lading. Mogelijk is er iets veranderd in je onderneming waardoor je wensen en risico’s ook anders zijn. Dan kan het zijn dat je onnodig veel betaalt voor je verzekering. Maar het kan ook andersom. Dat je nu risico’s loopt die je vroeger niet had. Bijvoorbeeld omdat je lading nu veel kostbaarder is. Of omdat je bedrijf afhankelijk is van tijdige bezorgingen. Je verzekeringsbehoeften kunnen dus net anders liggen. Kijk daarom nog eens welke mogelijkheden de Zakelijke Bestelautoverzekering van Allianz je te bieden heeft.

Check of de dekking van je bestelautoverzekering nog actueel is

Toen jij destijds je bestelautoverzekering afsloot, was dat de juiste dekking voor je auto en je onderneming. Maar het is al weer een tijdje geleden. En in die tijd is je auto minder waard geworden en loop je mogelijk andere risico’s. Kortom, check of de dekking van je bestelautoverzekering nog actueel is. Wil je advies? Neem dan contact op met je onafhankelijke verzekeringsadviseur.