Onze AOV, maar dan (ver)beter(d)

|

Je bent eruit: je wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Maar ja, welke kies je dan? Welke AOV biedt jou de zekerheid die je zoekt? Waar moet je nou op letten? Een greep uit de verbeteringen die Allianz heeft doorgevoerd. Misschien maakt dat de keuze wat makkelijker.

Blog

1. Lagere premie voor fysiek lichte beroepen

Wij merken dat steeds meer ondernemers kiezen voor een eigenrisicotermijn langer dan 30 dagen. Begrijpelijk als je je arbeidsongeschiktheid best een paar maanden financieel kunt opvangen. Voor die ondernemers hebben we goed nieuws. Wij verlagen onze tarieven voor beroepen die fysiek niet belastend zijn. Een verlaging die kan oplopen tot wel 20%! Hoe langer de eigenrisicotermijn, hoe voordeliger het voor je is.

2. Verhoging maximum verzekerd bedrag

Wij verhogen onze verzekerde bedragen. Dit geeft je meer ruimte om de verzekering op je inkomen af te stemmen. In het schema hieronder leest u wat onze maximum bedragen zijn.

 

  Fysiek lichte beroepen Fysiek zwaardere beroepen
Maatwerk AOV     €150.000     €100.000
Fundament AOV     €150.000     €100.000

 

3. Verhogen van de maximum eindleeftijd

De AOW-leeftijd schuift op. Daarom kun je je bij ons verzekeren tot 68 jaar. Voor een groot aantal fysiek zware beroepen wijzigen wij de eindleeftijd ook naar 68. Ook beroepen waar nu nog een beperking tot bijvoorbeeld 55 of 60 jaar geldt. Klik hier voor een lijst met deze beroepen.

 

4. Nog meer beroepen verzekerd

Naast bovenstaande aanpassingen verzekeren we nu nog meer beroepen. Beroepen die wij eerder niet konden accepteren. Benieuwd welke beroepen dat zijn? In deze lijst vindt u ze terug.

 

5. Unieke regeling second opinion opgenomen in onze voorwaarden

Stel dat je arbeidsongeschikt wordt. Wij stellen dan vast voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Dat percentage is belangrijk omdat het ook je uitkering bepaalt. Logisch dus dat er weleens onenigheid is over dit percentage.

Ben je het niet eens met ons oordeel? Dan proberen we er eerst samen uit te komen. Lukt dat niet? Dan kan je een second opinion aanvragen. Je kunt dan zelf de deskundige of arts uitkiezen. Zijn we het eens met die keuze? En is de uitkomst van de second opinion in jouw voordeel? Dan accepteren wij die uitkomst. Is de uitkomst van de second opinion in je nadeel? Dan houden wij ons aan het oorspronkelijke percentage arbeidsongeschiktheid. Je krijgt dus altijd de gunstigste uitkomst!

Flexibel opzeggen: ook in het eerste verzekeringsjaar

OK, je bent overtuigd van de voordelen van een AOV bij Allianz. Je kiest ervoor. Dan houden we je niet aan lange contracten. Je kan bij ons de verzekering altijd opzeggen. Zelfs in het eerste jaar al. Heel gunstig als je net met je bedrijf start en nergens aan vast wil zitten!

Je hebt wel een opzegtermijn van een maand.

 

Benieuwd naar alle pluspunten van Allianz?

Meer weten over de pluspunten van onze AOV’s? Bel je adviseur of ga naar het AOV-overzicht.