AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je een uitkering als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Je bent niet verplicht een AOV af te sluiten als zzp’er of mkb’er. Maar het kan wel bijzonder handig zijn. Hier lees je meer over de AOV, arbeidsongeschiktheid in het algemeen en gezond werken. Zodat je zelf een afweging kunt maken.

placeholder

Wachttijd AOV: wat moet ik kiezen?

|

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluit, moet je een bepaalde wachttijd of eigen risicoperiode kiezen. Wat houdt zo’n wachttijd AOV in? En hoe kies je de juiste wachttijd?

Lees verder

placeholder

Huisje, boompje, beestje, AOV’tje?

|

Sommige dingen overkomen je. Voor andere ben je al maanden aan het plannen. Of zelfs in blije verwachting. Maar hoe leuk hoogtepunten als een bruiloft, zwangerschap of verhuizing ook zijn, ze kunnen je ook een hoop kopzorgen geven. Heb je alles geregeld? Moet je naast de gebruikelijke zaken nog aan andere dingen denken? En wat als je ineens een paar van deze ingrijpende gebeurtenissen achter elkaar voor je kiezen krijgt? Dan is de kans dat je door stress arbeidsongeschikt wordt ineens veel groter. Dus vergeet in ieder geval niet iets te regelen voor als je arbeidsongeschikt raakt.

Lees verder

placeholder

Wat kost een AOV?

|

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) betaalbaar? Heel wat zzp’ers en mkb’ers denken van niet. Zij gaan uit van een AOV-premie van zeker € 800,- per maand. Maar in de meeste gevallen kost een AOV veel minder. Waar moet je op letten?

Lees verder

Alle blogs over AOV

Bekijk alle blogs