AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je een uitkering als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Je bent niet verplicht een AOV af te sluiten als zzp’er of mkb’er. Maar het kan wel bijzonder handig zijn. Hier lees je meer over de AOV, arbeidsongeschiktheid in het algemeen en gezond werken. Zodat je zelf een afweging kunt maken.

placeholder

Welke eindleeftijd past bij jouw AOV?

|

Als je als zelfstandige een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluit, kies je ook voor een eindleeftijd van de verzekering. Vanaf dat moment stopt je uitkering. Vaak is dat de leeftijd dat je AOW krijgt of met pensioen gaat. Maar het kan ook op jongere leeftijd. Waar moet je op letten bij het kiezen van de eindleeftijd?

Lees verder

placeholder

In de focus: zo krijg je je werk wél af als ondernemer

|

Sta jij altijd ‘aan’? Ben je continu aan het schakelen? Is geen dag hetzelfde? Dan ben je vast ondernemer. En die hectiek hoort erbij. De meeste ondernemers vinden brandjes blussen heerlijk, maar het maakt ‘t wel lastig om focus te vinden. Vooral als je écht een stapel orders moet verwerken, je administratie moet doen, of een idee uit moet werken. Dan is goede concentratie essentieel. Met deze 6 tips helpen we je op weg.

Lees verder

placeholder

AOV afstemmen op je inkomen met het verhogingsrecht

|

Als je als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, wil je financiële zekerheid als je een uitkering nodig hebt. Dat regel je door een verzekerd bedrag af te spreken. Dat bedrag is maximaal 80% van je gemiddelde jaarinkomen. Maar dat bedrag kun je tussentijds bijstellen. Dankzij het verhogingsrecht

Lees verder

Alle blogs over AOV

Bekijk alle blogs