AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je een uitkering als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Je bent niet verplicht een AOV af te sluiten als zzp’er of mkb’er. Maar het kan wel bijzonder handig zijn. Hier lees je meer over de AOV, arbeidsongeschiktheid in het algemeen en gezond werken. Zodat je zelf een afweging kunt maken.

placeholder

AOV bij het UWV; ja of nee?

|

Wil je als startende ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten? Dan kun je natuurlijk bij een verzekeraar terecht. Maar ook het UWV biedt een AOV aan. Wat houdt de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers van het UWV in?

Lees verder

placeholder

Verlaag je AOV-premie met het combitarief

|

Als zelfstandig ondernemer let je op je uitgaven, zeker als je net begint met je bedrijf. Maar je wilt ook inkomenszekerheid. Dus neem je een AOV. Zijn de kosten van een AOV voor jou belangrijk? Dan heb je een paar mogelijkheden om de premie te verlagen. Het combitarief is daar één van.

Lees verder

placeholder

Een gezonde werkplek creëer je zelf

|

Wij Nederlanders zitten zo’n 9 uur per dag, blijkt uit onderzoek. Veel langer dan goed voor ons is; de gevolgen van te lang stilzitten liegen er niet om. Lang stilzitten wordt niet voor niets het ‘nieuwe roken’ genoemd! Toch hebben veel mensen vaak geen keuze, omdat ze bijvoorbeeld een zittend beroep hebben. Tel hier nog eens een verkeerde werkhouding bij op en het plaatje is compleet. Het is onvermijdelijk dat er dan vroeg of laat fysieke problemen opdoemen. Want: niet alleen fysiek zware arbeid kan leiden tot klachten, een verkeerde houding bij een zittend beroep veroorzaakt dit net zo goed. Vandaar dat het optimaal inrichten van je werkplek van groot belang is. Met een aantal aanpassingen kan op een simpele manier een groot verschil worden gemaakt, dus lees snel verder.

Lees verder

Alle blogs over AOV

Bekijk alle blogs