AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je een uitkering als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Je bent niet verplicht een AOV af te sluiten als zzp’er of mkb’er. Maar het kan wel bijzonder handig zijn. Hier lees je meer over de AOV, arbeidsongeschiktheid in het algemeen en gezond werken. Zodat je zelf een afweging kunt maken.

placeholder

Wat kost een AOV?

|

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) betaalbaar? Heel wat zzp’ers en mkb’ers denken van niet. Zij gaan uit van een AOV-premie van zeker € 800,- per maand. Maar in de meeste gevallen kost een AOV veel minder. Waar moet je op letten?

Lees verder

placeholder

Zonder stress op vakantie als ondernemer

|

Zorgeloos op vakantie als ondernemer? Dat vergt wel iets meer voorbereidingen dan het klaarleggen van zonnebrand, paspoort en badlaken. Gebruik deze checklist om zonder stress op reis te gaan.

Lees verder

placeholder

AOV afsluiten

|

Een AOV is voor iedere ondernemer anders en afhankelijk van de keuzes die je maakt. Zo kies je bij het regelen van je AOV: 1. Welk bedrag je wilt verzekeren, 2. Hoeveel dagen je zonder uitkering kunt (eigenrisicoperiode), 3. Tot welke leeftijd je wilt dat de uitkering doorloopt, 4. Op welke manier de verzekeraar je arbeidsongeschiktheid beoordeelt. Schrijf deze keuzes voor jezelf eens op. Dit maakt het afsluiten van de AOV straks makkelijker en helpt jezelf om nog eens goed na te kijken of je de beste keuze maakt in jouw specifieke situatie.

Lees verder

Alle blogs over AOV

Bekijk alle blogs