Welke premie betaal je voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

|

Als zzp’er of mkb’er heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) nodig. Niet omdat het verplicht is, maar omdat het risico te groot is om zelf te dragen. Maar als ondernemer let je ook op de kosten. Dus hoeveel premie betaal je voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (ook wel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd)? Als zzp’er kun je de premie zelf uitrekenen. Voor een mkb’er is de berekening iets lastiger.

Blog

De premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je ervan overtuigd bent dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar is, wil je wel de juiste verzekering. Je kijkt dus naar de risico’s van je onderneming en naar de dekking van de verzekering. Maar ook kijk je naar de verzekeraar. Bijvoorbeeld omdat je er al andere verzekeringen hebt lopen en recht hebt op pakketkorting. Of omdat je een snelle schadeafwikkeling belangrijk vindt. Je adviseur helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Zzp’ers kunnen zelf de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering  voor bedrijven berekenen

Voor zzp’ers is het berekenen van de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vrij eenvoudig. De premie wordt vooral bepaald door je beroep en het verzekerd bedrag. Zo betaal je als timmerman voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zo’n € 500,-per jaar (verzekerd bedrag: € 2.500.000,-). En voor een consultant is de premie ongeveer € 140,- per jaar (verzekerd bedrag: € 1.250.000,-). Heb je een ander vak of beroep? Bereken dan hier je premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Hoe berekenen wij de premie van een aansprakelijkheidsverzekering voor mkb’ers?

Voor mkb’ers ligt het berekenen van de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering iets lastiger. Vooral omdat je medewerkers ook schade kunnen veroorzaken. Bij het berekenen van de premie kijken we naar verschillende factoren:

  • Het aantal medewerkers bij jouw in dienst.
  • Je branche en beroep.
  • Je bruto jaaromzet.
  • Het verzekerd bedrag.
  • Het eigen risico.

Vanwege de verschillende factoren kunnen we geen algemene uitspraak doen over de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je adviseur rekent graag de premie voor je uit en helpt je met het vergelijken van verschillende verzekeringen.

Premie zzp'er voor een aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt hier je premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen.

Premie mkb’er voor een aansprakelijkheidsverzekering

Een adviseur helpt je graag bij het berekenen van de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Zoek een adviseur bij jou in de buurt.