• Blog
  • Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschenen blogs over aansprakelijkheid.

placeholder

Welke premie betaal je voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

|

Als zzp’er of mkb’er heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) nodig. Niet omdat het verplicht is, maar omdat het risico te groot is om zelf te dragen. Maar als ondernemer let je ook op de kosten. Dus hoeveel premie betaal je voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (ook wel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd)? Als zzp’er kun je de premie zelf uitrekenen. Voor een mkb’er is de berekening iets lastiger.

Lees verder

placeholder

Leveringsvoorwaarden: de kleine lettertjes?

|

Als je regelmatig iets online koopt, klik je vaak zonder te lezen op ‘ja, ik ga akkoord met de voorwaarden’. Welke voorwaarden zijn dat eigenlijk? Waarom heeft een bedrijf ze? Bestaan ze alleen online? Vragen waar je wellicht niet meteen aan denkt voor je eigen bedrijf. Toch kunnen algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden je leven als ondernemer een stuk makkelijker maken.

Lees verder

placeholder

Rechtsvormen: belasting betalen of je huis verkopen?

|

De keuze voor de rechtsvorm maakt veel uit. Bij sommige vormen betaal je meer belasting, maar ben je bijvoorbeeld als privépersoon aansprakelijk. En kun je je huis kwijtraken bij een grote schade. Maar wat is een rechtsvorm? En waaruit kun je kiezen en waar moet je dan op letten? Blijft een rechtsvorm altijd hetzelfde? Vragen waar je niet alleen tegenaan loopt als je een bedrijf start. Ook als je bedrijf een tijd bestaat zijn deze vragen van belang. Daarom gaan we in deze blog in op rechtsvormen.

Lees verder

Alle blogs over Aansprakelijkheid

Bekijk alle blogs