Pensioenbeleggen

Bij het Allianz Pensioen bouwt een werknemer een ouderdomspensioen op via beleggingen. Allianz biedt hiervoor een uitgebreid vernieuwd beleggingsaanbod. Wij beleggen de pensioenpremie volgens een goed uitgedachte financiële strategie, met de juiste mix tussen rendement en risico.

Nieuwe lifecycles goed beoordeeld

Onafhankelijke experts bevestigen de uitstekende kwaliteit van de nieuwe lifecycles! Zowel  Penformance als Pensioennavigator beoordelen onze lifecycles als goed.

Met onze uitbreiding van de huidige 4 lifecycles naar nu 10 lifecycles (passief én actief, in totaal dus 20) kunnen we elke werknemer aan een passende lifecycle helpen.

Onze lifecycles sorteren ook voor op geheel of gedeeltelijk doorbeleggen in de uitkeringsfase. Dit is uniek in de markt! In de uitkeringsfase kan een werknemer kiezen voor 25%, 50%, 75% of 100% doorbeleggen. De nieuwe lifecycles sluiten hier naadloos op aan.

Bestaande lifecycles geoptimaliseerd

Naast de introductie van nieuwe lifecycles hebben we de samenstelling van bestaande lifecycles geoptimaliseerd.  Wij vinden het belangrijk dat een werknemer een zo hoog mogelijk pensioen krijgt. Maar ook dat hij niet te veel risico loopt om dat pensioen te halen. Het vervangen van een gedeelte obligaties door aandelen levert naar verwachting 3% meer rendement op, tegen een heel beperkt extra risico. Deze aanpassing geld voor alle pensioenregelingen bij Allianz met een ingangsdatum vanaf 1 januari 2017.

Doorbeleggen

Werknemers kunnen op de pensioendatum kiezen of zij een vaste uitkering, een variabele uitkering (doorbeleggen) of een combinatie van beide willen. Werknemers kunnen nu tijdens de opbouwfase ook voorsorteren op hun keuze na de pensioendatum. Met de nieuwe In de nieuwe lifecycles is het mogelijk om te kiezen voor 25%, 50%, 75% en 100% doorbeleggen.