Allianz Pensioen Zelf Beleggen

Werkgevers kunnen aan werknemers de keuzemogelijkheid bieden om zelf te beleggen. Zij kunnen dan kiezen voor Allianz Pensioen Zelf Beleggen. Bij Zelf Beleggen kan de werknemer zelf een beleggingsportefeuille samenstellen met de beschikbare beleggingsfondsen.

Om zelf te kunnen beleggen is het wel nodig dat de werknemer een profieltest invult. Hiermee bepaalt hij zijn of haar risicoprofiel. Hierna kan hij zijn portefeuille opbouwen op een manier die past binnen zijn risicoprofiel. Hiervoor maakt hij gebruik van het fondskeuzeformulier (volgt nog).

Binnen Allianz Pensioen Zelf Beleggen wordt het risico niet automatisch afgebouwd als de pensioendatum dichterbij komt. Hier moet de werknemer zelf op letten. Bij Zelf Beleggen loopt de medewerker dus meer risico dat het gewenste pensioenkapitaal op de einddatum niet wordt gehaald. Allianz informeert de werknemer jaarlijks of zijn of haar beleggingsportefeuille past binnen zijn of haar risicoprofiel.

Onderstaande fondsen zijn beschikbaar binnen Allianz Pensioen Zelf Beleggen. Wilt u meer informatie over het fonds? Klik dan op de link in onderstaand overzicht. U komt dan bij aanvullende informatie over het fonds, zoals bijvoorbeeld een factsheet, prospectus en (half)jaarverslag.

Asset class

Fondsen

Totale beleggingskosten*

Aandelen wereld

Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds N 0,75%

 

Allianz Europa Aandelen Fonds N 0,75%

 

Allianz Pacific Aandelen Fonds N

0,75%

 

Allianz Amerika Aandelen Fonds N 0,75%

 

iShares Developed World Index Fund (IE)

0,65%

 

iShares Emerging Markets Index Fund (IE)

0,65%

 

iShares Edge MSCI World Size Factor UCITS ETF

0,65%

Obligaties

Allianz Europa Obligatie Fonds N 0,75%

 

Allianz Langlopend Obligatie Fonds N 0,75%

 

iShares Euro Government Bond Index Fund (IE)

0,65%

 

Lyxor Ultra Long Duration EURO Govt FTSE MTS 25y+

0,65%

 

iShares Euro Investment Grade Corporate Bond Index Fund (IE)

0,65%

 

Ishares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF

0,65%

 

iShares Emerging Markets Government Bond Index Fund (LU)

0,65%

Geldmarktfonds

Allianz Geldmarkt Fonds N 0,65%

Mixfonds

Allianz Selectie Fonds N 0,75%


Let op: bij de fondsen van de externe partijen BlackRock en Lyxor komt u op de website van deze aanbieders zelf. Dit zijn sites voor institutionele klanten van deze aanbieders. Dat betekent dat de kosten die u hier vindt, afwijken van de kosten die u voor het fonds betaalt binnen uw pensioenproduct. Omdat de kosten afwijken, wijken ook de rendementen en koersen (iets) af. Hier vindt u een overzicht van de kosten binnen de Allianz Pensioen Zelf Beleggen.