Een krachtige oplossing voor doorbeleggen

Heeft u klanten die binnenkort een pensioenuitkering moeten aankopen? Dan zullen zij niet blij zijn met de huidige historisch lage marktrente. Vanaf 1 september 2016 is de Wet verbeterde premieregeling ingegaan. En kunnen uw klanten doorbeleggen met de kans op een hogere pensioenuitkering. Allianz speelt daar op in met het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen, onze krachtige oplossing voor doorbeleggen.

Direct Ingaand Keuze Pensioen

Uw klanten hoeven niet langer op de pensioendatum hun pensioenkapitaal te gebruiken om een levenslange vaste pensioenuitkering aan te kopen. Zij hebben nu de mogelijkheid hun pensioenkapitaal te gebruiken om een variabele pensioenuitkering aan te kopen. En daarmee de huidige lage marktrente te omzeilen. Het unieke van onze krachtige oplossing voor doorbeleggen is dat uw klanten met het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen een combinatie kunnen maken van een variabele en gegarandeerde pensioenuitkering. Wat dit voor uw klant betekent, berekent u met onze handige online tool.

De pluspunten

 • Combinatie van een variabele en gegarandeerde pensioenuitkering. Keuze uit:
  - 100% beleggen en 0% garantie
  - 75% beleggen en 25% garantie
  - 50% beleggen en 50% garantie
  - 25% beleggen en 75% garantie
  NB. 100% garantie biedt het Allianz Direct Ingaand Pensioen
   
 • Keuze uit een gelijkblijvende en dalende variant. Bij de gelijkblijvende variant komt het verwachte rendement op termijn en bij de dalende variant wordt een voorschot genomen op toekomstig rendement. De dalende variant levert op dit moment ruim 20% hogere pensioenuitkering voor uw klanten op.
   
 • Met de handige online tool maakt u in 4 stappen een combinatie van een gegarandeerde en variabele uitkering. 
   
 • De speciaal ontwikkelde lifecycle voor doorbeleggen is gericht op een optimaal pensioenresultaat waarbij gebruik wordt gemaakt  van een geavanceerde, transparante assetmix die gericht is op adequate spreiding en schokbestendigheid. Dat alles tegen lage kosten. 
   
 • Na 20 jaar doorbeleggen zetten we het opgebouwde belegd vermogen om naar een gegarandeerde pensioenuitkering. 
   
 • Het nabestaandenpensioen is ook op basis van beleggingen. 

Waarom doorbeleggen?

Uw klanten kopen op hun pensioendatum een pensioen aan met het opgebouwde pensioenkapitaal. Hoe hoger de rente dan is, hoe hoger de pensioenuitkering die ze kunnen aankopen. De rente is echter al langere tijd laag en de laatste tijd zelfs zeer laag. Dit betekent dat uw klanten die nu of binnenkort met pensioen gaan een lagere pensioenuitkering krijgen dan verwacht. Doorbeleggen kan dan uitkomst bieden.

Wanneer is doorbeleggen geschikt?

Doorbeleggen is geschikt als uw klant:

 • niet wil vastzitten aan een relatief laag pensioen door de huidige lage rente
 • een naar verwachting hogere pensioenuitkering wil ontvangen dan bij de vaste uitkering
 • niet wakker ligt van dalingen in de pensioenuitkering

Wanneer is doorbeleggen ongeschikt?

Doorbeleggen is ongeschikt als uw klant

 • wakker ligt van dalingen in de pensioenuitkering
 • zich geen inkomensdaling kan permitteren

Heeft uw klant liever een 100% gegarandeerde uitkering? Kies dan voor het Allianz Direct Ingaand Pensioen. Via www.allianzservice.nl kunt u hiervoor een offerte maken. 

Uw advies is essentieel

Het pensioenbewustzijn van Nederlanders blijft laag. Toch hebben we er met de nieuwe wet extra keuzemogelijkheden bij. Keuzes die uw klanten waarschijnlijk niet zelf kunnen maken. Uw advies is dus essentieel. In de online tool verwijzen wij klanten dan ook uitdrukkelijk naar u. Wij vinden het belangrijk dat u, vanwege de risico’s bij doorbeleggen, de klant bijstaat in zijn keuze. 

Producten

Kies het product dat het best bij uw klant past.

Direct Ingaand Keuze Pensioen

Bereken hier wat doorbeleggen voor uw klant betekent.

Lees meer

Direct Ingaand Pensioen

Maak hier een offerte voor de 100% vaste uitkering

Lees meer

Doorbeleggen tijdens de pensioenopbouw

De nieuwe wet maakt het voor uw klanten niet alleen mogelijk om door te beleggen tijdens de uitkeringsfase. Ook gedurende de opbouwfase tot de pensioendatum kunnen uw klanten nu langer risicovoller doorbeleggen. Deelnemers aan een pensioenregeling bij Allianz kunnen nu al kiezen voor een hoger risico tijdens de opbouwfase. Dit betekent dat we het percentage aandelen in de beleggingsmix later afbouwen. Daarmee hebben zij kans op een hogere pensioenuitkering door een hoger rendement. Daar staat tegenover dat zij ook meer risico lopen doordat rendementen kunnen tegenvallen.