Kwaliteit autoschadeherstel gegarandeerd bij Topherstel

Deze week verschenen in de media berichten over autoschadeherstel. De kwaliteit van dit herstel zou onder de maat zijn doordat herstelbedrijven imitatie-onderdelen gebruiken. Allianz Nederland en London Verzekeringen herkennen zich hier absoluut niet in. Onze verzekerden kunnen terecht bij schadeherstelbedrijven die gegarandeerd kwaliteit bieden.

Duidelijke afspraken over kwaliteit

Wij werken al jaren samen met bedrijven waarmee we duidelijke afspraken maken over de kwaliteit. Zo weten we zeker dat onze verzekerden gegarandeerd zijn van snel en vakkundig schadeherstel. Deze Topherstel-bedrijven houden zich aan de volgende afspraken:

  • Het bedrijf is ISO-, Eurogarant- of KCS-gekwalificeerd.
  • Het herstel is eersteklas en vindt plaats volgens fabrieksspecificaties.
  • Het bedrijf gebruikt originele onderdelen bij reparaties.
  • Zijn er geen originele onderdelen? Dan gebruikt het bedrijf onderdelen die uit een fabriek komen die aan alle kwaliteitsspecificaties voldoen (OEM-onderdelen).

Heeft u als verzekerde het idee dat een Topherstel-bedrijf zich niet aan deze afspraken houdt? Laat het ons dan weten. Want als een Topherstel-bedrijf zich niet aan de afspraken houdt, verbreken we de samenwerking.

Verzekerden kiezen zelf

Onze verzekerden hebben daarbij altijd een keuze. Een deel van de klanten van London Verzekeringen kiest voor de Economy-variant. Daarmee kiezen ze voor een lage prijs én voor Topherstel, dus schadeherstel tegen de beste kwaliteit. Alle overige Allianz- en London-klanten kunnen zelf bepalen of ze wel of niet voor een Topherstel-bedrijf kiezen. Kiest u voor een Tophersteller, dan heeft u geen of een lager eigen risico. Kiest u niet voor een Tophersteller, dan heeft u wel een eigen risico.

Betere kwaliteit en betere prijs

Volgens de berichten zou het grote aantal schadeherstelbedrijven oorzaak zijn van de druk om onder de maat te werken. In onze ogen biedt dit grote aanbod echter kansen om een goede selectie te maken en heldere afspraken te maken met gedegen bedrijven. Daardoor kunnen we een betere kwaliteit tegen een betere prijs garanderen aan u als verzekerde. En dat heeft weer als resultaat dat we de schadelast kunnen beperken. U profiteert daardoor van een betere premie.

Jarenlange ervaring met schade herstellen en voorkomen

Allianz Nederland heeft overigens jarenlange ervaring met schadeherstel. Veel aandacht gaat uit naar schadeherstel die zowel efficiënt is als van hoge kwaliteit. Dat onderzoeken we bijvoorbeeld samen met autofabrikanten in het Allianz Zentrum für Technologie.

Kennis over het voorkomen van schade

Niet alleen het herstellen van schade, ook het voorkomen ervan heeft onze volle aandacht. Daaraan besteden we veel aandacht onder de noemer Drive Safely. We beschikken over veel kennis van veilig rijden, onder andere opgedaan door onze ervaringen als partner van de Formule I. Die kennis delen we op vele manieren, zodat autorijders schade zo veel mogelijk kunnen beperken. Mocht schade toch voorkomen, dan kunt u als verzekerde gerust zijn: bij een Topherstel-bedrijf bent u altijd verzekerd van topkwaliteit.