Allianz autoverzekering scoort goed

Bron: Consumentengids, november 2012 Allianz Nederland heeft een hoge score behaald in een onderzoek van de Consumentenbond over het claimen of zelf betalen van autoschade. Allianz kreeg de 5de plek van de 37 vergeleken verzekeraars.

Claimen of zelf betalen?

De Consumentenbond onderzoekt regelmatig een specifiek onderdeel van de autoverzekering. In het novembernummer van de Consumentengids wordt getest hoe gemakkelijk en gunstig het voor klanten is een schade zelf te betalen in plaats van te claimen. Zelf betalen van een schade kan interessant zijn omdat u uw no-claimkorting dan niet kwijtraakt.

Achteraf betalen

Als u schade heeft is het niet altijd duidelijk of claimen of zelf betalen gunstiger is. Daarom biedt Allianz u de mogelijkheid een geclaimde schade alsnog zelf te betalen zodat u uw no-claimkorting behoudt.
Uw bedenkperiode is 12 maanden.

5de plaats voor Allianz

Allianz kreeg van de Consumentenbond een score van 7,9 en bereikte daarmee de 5de plaats. De Allianz autoverzekering scoort o.a. goed op de nieuwwaarde- en occasionwaardegarantie van 36 maanden. Bovendien is Allianz één van de weinige verzekeraars die een
no-claimbeschermer biedt: bij één schade per jaar zijn er geen gevolgen voor de no-claimkorting.