Allianz Benelux en het Watersportverbond zijn een partnership overeengekomen voor 8 jaar. Allianz ondersteunt hiermee het Watersportverbond in haar missie de watersport verder te ontwikkelen en de Nederlandse wateren schoon te houden. Daarnaast is Allianz hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK en WK Zeilen in Den Haag, en de jaarlijkse Allianz Regatta, voorheen Medemblik Regatta. Het brede partnership in de watersport sluit aan bij de Allianz-purpose ‘We secure your future’. Het is tevens een aanvulling op het wereldwijde partnership van Allianz met de Olympische en Paralympische Spelen. 
Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006 en lanceerde op 11 januari 2021 het wereldwijde Partnership van de Olympische en Paralympische Spelen voor de periode 2021-2028. Ook hiermee bouwt Allianz aan de hand van de Olympische en Paralympische visie via de sport aan een betere en inclusieve wereld.
Het Watersportverbond zorgt er met 400 verenigingen voor dat Nederlanders een leven lang met plezier, succes en veilig kunnen genieten op het water. De Nederlandse topzeilers domineren al enkele jaren de wereldtop. Met het partnership willen Allianz en het Watersportverbond met vertrouwen en toewijding verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland. Dat betekent bouwen aan het plezier van huidige en nieuwe sporters op het water, aan de innovatie van de sport en het in standhouden van de Nederlandse wateren. Met een hoofdkantoor aan de Maas in Rotterdam, is de basis voor een goede samenwerking gelegd. 

Zowel Allianz als het Watersportverbond geloven in de kracht van het vieren van successen en in de kracht van delen. Daarom is Allianz naast het partnership met het Watersportverbond ook hoofdsponsor geworden van het JWK en WK Zeilen in 2022 en 2023 en de jaarlijkse Allianz Regatta, georganiseerd door sportmarketingbureau TIG Sports. Tijdens de evenementen komen niet alleen top- en breedtesport bij elkaar, zij bieden ook het ultieme platform voor thema’s als duurzaamheid, innovatie en het delen van kennis daarin.

Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Netherlands: “Wij kijken met plezier uit naar de samenwerking met het Watersportverbond en TIG Sports. Hun ambitie om watersport toegankelijk te maken voor iedereen, in schoon water past uitstekend bij ons streven om bij te dragen aan een zorgeloze en duurzame toekomst. Niet alleen voor onze klanten, medewerkers en business-partners, maar ook voor iedereen die de watersport een warm hart toedraagt, van jong tot oud en van jong talent tot topsporter.”

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: “Wij zijn ontzettend trots dat we in Allianz een partner van wereldformaat hebben gevonden, die gelooft in de kracht van water en in de kracht van sport. Wij kijken er naar uit om samen met Allianz verder te bouwen aan de eerste zomersport van Nederland en de toekomst van de Nederlandse wateren veilig te stellen.”