Warning: You are using an outdated Browser, Please switch to a more modern browser such as Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Sinds 1 januari 2021 is de dekking van de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor Accountants aangepast. Bij nieuwsluiting is het uitlooprisico nu standaard voor de termijn van twee jaar vooraf gedekt. Ook voor bestaande relaties geldt deze dekking.
Accountants zijn wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. Daarbij geldt de eis vanuit de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) dat bij beroepsaansprakelijkheidsverzekering de ‘inloop- en uitlooprisico's gedurende ten minste twee jaren zijn gedekt’. De NBA heeft onlangs aangegeven dat direct bij het afsluiten van de verzekering ook het uitlooprisico al verzekerd moet zijn. In de markt werd veelal vorm gegeven aan deze verplichte uitloopdekking door middel van een zogenaamd ‘onherroepelijk aanbod’. Met dit aanbod heeft de accountant bij beëindiging van de verzekering het recht om het uitlooprisico voor de termijn van twee jaar tegen een vooraf in de polis vastgestelde premie te verzekeren. De NBA heeft nu aangegeven dat dit ‘onherroepelijk aanbod’ niet voldoende is.

Gezien deze nieuwe interpretatie hebben wij per 1 januari 2021 de dekking van onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor Accountants aangepast. Bij nieuwsluiting is het uitlooprisico nu standaard voor de termijn van twee jaar vooraf gedekt. Dit regelen we via een vernieuwde uitloopclausule. Ook voor bestaande relaties geldt deze dekking. Door deze aanpassing voldoen zowel bestaande als nieuwe relaties aan de richtlijnen van de NBA.
Met de introductie van een nieuwe uitloopclausule op onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor Accountants is vanaf nu het verzekeren van het uitlooprisico voor de termijn van twee jaar vooraf gewaarborgd. De tekst van de nieuwe uitloopclausule kunt u hier downloaden. Deze nieuwe uitloopclausule komt in plaats van de tot nu toe gebruikelijke uitloopclausule en geldt ook voor bestaande relaties. De huidige uitloopclausule wordt kosteloos vervangen door de vernieuwde uitloopclausule en geldt vanaf 1 januari 2021.
Uw relatie informeren we in de loop van komende maand via een brief over de vervanging van zijn huidige uitloopclausule door de nieuwe uitloopclausule. Deze brief verzenden wij volgens de met u afgesproken verzendwijze naar uw klant. U ontvangt daarnaast als gebruikelijk een kopie van de verzonden brief.

Met de nieuwe uitlooploop-clausule voldoet de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Allianz aan de eisen die worden gesteld door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Met deze verzekering is een accountant uitgebreid verzekerd voor eventuele aansprakelijkheid voor schade van derden als gevolg van een beroepsfout.

Ook voor andere beroepsbeoefenaren bieden we goede verzekeringsmogelijkheden. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor advocaten, accountants, architecten, interim-managers, bouwkundig adviseurs, ingenieurs en ICT-ers. Meer informatie vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Contactcentrum Zakelijke Schadeverzekeringen, telefoon: 088 - 577 21 00 (optie 8). U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur. Wij helpen u graag verder.

 

!-- Google Tag Manager (noscript) -->